Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Näin haet

Haku- ja valintaperusteet

Voit hakea ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen, kun sinulla on ammatillisen koulutuksen ammatillisten tai yhteisten tutkinnon osien opettajan kelpoisuus (A 986/1998 § 13, § 13 a - c ja § 14) ja vähintään 6 kuukauden päätoiminen opetus- tai ohjauskokemus ammatillisesta oppilaitoksesta tai ammattikorkeakoulusta.

Ammatillisten opintojen opettajalla tulee olla vähintään kolmen vuoden (joissakin tapauksissa viiden vuoden) työkokemus opetustehtävää vastaavalta alalta. Tarvittaessa tarkistamme työkokemuksesi pyytämällä työtodistukset haun aikana. 

Lisäksi edellytetään vähintään 6 kuukauden päätoiminen opetus- tai ohjauskokemus ammatillisesta oppilaitoksesta tai ammattikorkeakoulusta, koska koulutus on tarkoitettu pääasiassa ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville opettajille.

Vuoden 2018 opiskelijavalinnan perusteet

Opiskelijavalinta perustuu valtakunnalliseen hakupisteytykseen, joka koostui vuonna 2018 seuraavista osa-alueista:

Opiskelijavalinnassa ei käytetä valintakoetta. 

»  Katso tästä vuoden 2018 valintaperusteet lyhyesti
»  Katso tästä tarkemmat ohjeet vuoden 2018 valintaperusteista

Hakeminen

Vuoden 2018 haku päättyi 30.1.2018 Opintopolku.fi -palvelussa. Koulutukseen haki 82 hakijaa, joista valittiin 20 uutta opiskelijaa. 

Seuraava haku on tammikuussa 2020.

Koulutukseen haetaan Opintopolku.fi -palvelussa, jossa hakija täyttää sähköinen hakemuksen hakuaikana. Hakemuksen tuloste ja liitteet toimitetaan ammatilliseen opettajakorkeakouluun määräaikaan mennessä.

 » Koulutustiedot Opintopolussa

Haku toteutetaan ammatillisten opettajakorkeakoulun yhteisenä hakuna. Löydät koulutuksemme Opintopolusta myös hakusanalla ammatillinen erityisopettajankoulutus ja valitsemalla Ammatillinen erityisopettajankoulutus, Oulu.