Ilmoittaudu koulutuksiin
Tämän yhdistäisin suoraan "osaamisen kehittäminen ja henkilöstökoulutus-sivulle
Tulevat koulutukset
Kohti hyvinvoivaa työyhteisöä positiivisen johtamisen keinoin
Täydennyskoulutus | |
Opetusmuoto: | Verkko-opetus |
Laajuus ja kesto: | 25 op |
Koulutusaika: | 19.8.2022 - 25.5.2023 |
Hakuaika: | 30.3.2022 - 10.8.2022 |
Hinta: | 1840 € + alv 24 % |
Osallistujia enintään: | 20 |
Opetuskieli: | suomi |
Paikkakunta: |
Yleiskuvaus opinnoista
Tämä työnohjaajille ja coacheille suunnattu täydennyskoulutus rakentuu positiivisen organisaation PRIDE-teorian varaan (Cheung, 2014; Wenström, 2020). PRIDE-teoria jäsentää niitä tekijöitä, jotka tutkimusten mukaan edistävät henkilöstön hyvinvointia ja työn imua sekä sitä kautta organisaation tuloksellisuutta, tehokkuutta, tuottavuutta, laatua ja eettisyyttä. PRIDE-teorian mukaisesti koulutuksessa tarkastellaan myönteisiä käytänteitä (P), vuorovaikutusta ja yhteistyötä (R), vahvuuksia (I), johtajuutta ja itsensä johtamista (D) sekä tunteita ja ilmapiiriä (E).
Koulutuksen viitekehyksenä on positiivisen johtamisen ja organisaation teoria, jota Oulun ammattikorkeakoulussa on tutkittu ja kehitetty sekä viety käytäntöön jo usean vuoden ajan erilaisten organisaatioiden, johdon ja henkilöstön kehittämisessä sekä asiantuntijakoulutuksissa ja hankkeissa, kuten PoJo – positiivisella johtamisella tuottavuutta ja hyvinvointia -hankkeet.
Positiivinen johtaminen on johtamisteoria, joka perustuu humanistiseen ihmiskäsitykseen. Siten se täydentää ja tuo käytännön työkaluja coacheille ja työnohjaajille, joiden viitekehyksenä on esimerkiksi ratkaisukeskeisyys tai dialogisuus. Positiivinen johtaminen on vuorovaikutuksessa tapahtuvaa ihmistyötä, joka toteutuu ajattelun ja toiminnan tasolla, ”käden ja sydämen yhteistyönä”. Positiivisessa johtamisessa keskeistä on henkilökohtainen ja ammatillinen kasvu, joka tapahtuu yksilöllisen ja yhteisöllisen reflektion avulla vuorovaikutuksessa. Työnohjaus tai coaching toimivat siten positiivisena johtajana kehittymisen tukena ja mahdollistajana.
Tavoite
Täydennyskoulutuksessa otat haltuun positiivisen johtamisen ja organisaation teoreettista ja käytännöllistä tietoa, jonka avulla voit työnohjaajana tai coachina olla vahvistamassa yksilöiden ja työyhteisöjen hyvinvointia, työn imua ja kukoistamista. Saat valmiuksia työnohjaus- ja valmennusprosessien toteuttamiseen positiivisen johtamisen viitekehyksestä sekä käytännön keinoja tukea työyhteisöjen kehittymistä positiivisen organisaation suuntaan. Koulutus antaa tutkimusperustaisia menetelmiä ja näkökulmia yksilöiden hyvinvoinnin, henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun, psykologisen pääoman ja osaamisidentiteetin sekä työn imun tukemiseksi sekä positiivisena johtajana kehittymiseksi, mikäli toimit johdon työnohjaajana tai valmentajana.
Kohderyhmä
Koulutukseen voivat hakea henkilöt, joilla on suoritettuna soveltuva korkeakoulututkinto sekä vähintään 20 op:n laajuiset työnohjaaja- tai coach-opinnot tai vastaavat tiedot ja taidot.
Täytä hakemuslomake yllä olevasta ilmoittautumislinkistä. Hakemukseen liitetään cv, josta käy ilmi koulutus, vaaditut työnohjaaja- tai coach-opinnot sekä työkokemus työnohjaus- tai valmennustyöstä. Lisäksi hakemukseen liitetään motivaatiokirje tai -video. Valinnassa kiinnitetään huomiota työnohjaus- tai valmennustyön viitekehykseen, ihmiskäsitykseen ja käyttöteoriaan; motivaatioon ja näkemykseen positiivisen johtamisen teorian hyödyntämisestä ja soveltamisesta omassa työssä sekä henkilökohtaiseen motivaatioon työnohjaajana tai coachina kehittymiseen, oman osaamisidentiteetin tarkasteluun sekä itsereflektioon.
Sisällöt
Koulutuksen sisältöteemat ja aikataulu
19.8.2022 Orientaatio, henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, työskentelytavat
16.9.2022 Lähtökohdat positiiviseen johtamiseen: humanistinen ja positiivinen psykologia; humanistinen ihmiskäsitys; kokemuksellisuus; positiivisen työhyvinvoinnin monet muodot (työn imu, innostus, kukoistus) ja hyvinvoinnin mittaaminen
7.10.2022 Positiivisen johtajan hyveet ja luonteenvahvuudet
4.11.2022 Työnohjaus positiivisen johtajuuden tukena; positiivisena johtajana kehittyminen (6xT-malli); D-ryhmät
9.12.2022 Myönteiset tunteet; tunteiden psykologiaa
13.1.2023 Tunteiden ja ilmapiirin johtaminen
10.2.2023 Vuorovaikutus ja yhteistyö; dialogisuus, erilaisuus vuorovaikutuksessa
17.3.2023 Yksilöiden ja yhteisöjen vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen; laaja vahvuusnäkemys; vahvuustyöskentelyn muodot
21.4.2023 Myönteisten käytänteiden tunnistaminen ja kehittäminen; fasilitointi
12.5.2023 Positiivisen johtamisen mittarit ja arviointimenetelmät sekä digitaaliset ratkaisut; verkkotyönohjaus
Pienet muutokset ovat mahdollisia. Koulutus on osaamisperusteista, joten osaamista voi hankkia ja osoittaa eri tavoin. Koulutuksen alussa jokaiselle osallistujalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
Toteutusajat
Webinaarit järjestetään perjantaisin klo 14–18, sisältäen tauon.
D-ryhmät pidetään klo 16.30–18.30.
Lea Veivon ryhmä kokoontuu torstaisin: 25.8., 29.9., 13.10., 10.11., 15.12.2022, 19.1., 16.2., 23.3., 27.4. ja 25.5.2023
Liisa Kiviniemen ryhmä kokoontuu tiistaisin: 30.8., 27.9., 1.11., 15.11., 13.12.2022, 24.1., 14.2., 28.3., 2.5. ja 16.5.2023
Osallistuja sitoutuu jommankumman D-ryhmän kokoontumisiin.
Lisätiedot
Opintopisteet
Oulun ammattikorkeakoulu myöntää 25 op:n todistuksen koulutuksen hyväksytysti suorittaneille. Koulutus on ammattikorkeakoulutasoista täydennyskoulutusta. Opintopisteet muodostuvat seuraavasti.
- Webinaarit (40 tuntia), 7 op
- Kirjallisuus (7 kirjaa), 8 op
- Artikkelit ja muu verkkomateriaali, välityöskentely ja tehtävät, 3 op
- Soveltaminen ja kokeileminen omassa työnohjaus- tai valmennustyössä (noin 20 tuntia), 3 op
- D-ryhmä (positiivisen johtamisen teemallinen työnohjaus) (20 tuntia), 2 op
- Oppimis- ja reflektiopäiväkirja (noin 20 sivua), 2 op
Kouluttaja(t)
Lea Veivo, Vastuukouluttaja, KM, psykologian opettaja, AEO, työnohjaaja STOry, työyhteisösovittelija, tunnetaitovalmentaja. CEO LeaWe Oy
Kirsi Paldanius, AmO, työnohjaaja STOry, työyhteisösovittelija ja työhyvinvointivalmentaja. Yrittäjä, Sepontytär Oy.
Pauliina Lukkarinen, FT, KM, työnohjaaja STOry, työyhteisösovittelija, kognitiivis- integratiivinen lyhytpsykoterapeutti. Yrittäjä, Prana Pauliina.
Yhteystiedot
Muuta koulutukseen liittyvää tietoa
Viimeinen hakupäivä on 10.8.2022. Hakemus on sitova. Pidämme hakijat ajantasalla osallistujamäärän täyttymisestä. Koulutus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 20. Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutamme koko koulutuksen hinnan (poikkeus lääkärintodistukselle tehty peruutus).
Koulutuksen infotilaisuus (1h) järjestettiin 19.5. ja tilaisuuden tallenteen pääset katsomaan tästä linkistä:
https://youtu.be/H7Z56UcE2NY
Infon materiaalit löytyvät liitteenä (avautuvat kopioimalla liitteen linkki).