Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Robotiikan täydennyskoulutus
koulutuksessa oppii robotiikkaa

Roboedu 

Opiskele kollaboratiivisen robotiikan erityisosaajaksi

Joustava automaatio muuttaa jatkuvasti käsitystämme työstä ja sen sisällöstä. Jotta yritykset voisivat hyödyntää tätä uusinta teknologiaa sen tarjoaman kilpailuedun saavuttamiseksi, tarvitsevat he yhteistoiminnallisen robotiikan osaajia. Yhteistoiminnalliset robotit eli cobotit ovat joustavan automaation sovelluksia ja tekevät vaivattomasti yhteistyötä ihmisten kanssa. Ne sopivat täydellisesti toistuviin, yksinkertaisiin työvaiheisiin pienten ja keskisuurten sarjojen tuotannossa ja palvelutoiminnassa. Tämän lisäksi coboteja voidaan käyttää muun muassa erilaisten kappaleiden tai tuotteiden käsittelyyn tai hitsaukseen.

Roboedu on joustavan automaation täydennyskoulutus, joka laajentaa osaamisesi erityisesti tämän joustavan automaation käytännön toteutuksissa. Koulutus on tarkoitettu konetekniikan alan korkeakoulutetuille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille. Automaation käytännön toteutuksissa. Koulutus on tarkoitettu korkeakoulutetuille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille.

Täydennyshaussa kohderyhmänä on korkeakoulutetut konetekniikan osaajat.

Opiskelijamäärä ja laajuus täydennyshaussa
n.10 opiskelijaa
70 opintopistettä

Hakuaika
Keväällä 2019
Hakulomake

Opinnot täydennyshaussa

Ensimmäisen lukukauden opinnot koostuvat ammattiopinnoista, jotka luovat valmiudet joustavan automaation käyttöönottoon. Voit suorittaa nämä opinnot päiväopiskeluna tai monimuotoisesti. Toisen lukukauden opiskelet käytännön taitoja valitsemassasi yrityksessä henkilökuntamme vahvalla tuella.

Yrityksessä suunnittelet ja toteutat joustavan automaation käyttökohteeseen demolaitteiston ja demonstroit sen toimintaa todellisessa tuotantoympäristössä. Tekemäsi demonstraation perusteella yritykset päättävät, hankkivatko vastaavan laitteiston omaan käyttöönsä. Investointipäätöksen jälkeen yritykset saavat siis käyttöönsä sekä tarvitsemansa robotiikan osaamisen että henkilöstön palkkaamalla sinut.

Opetussuunnitelmat opinto-oppaassa:
Koneautomaation ja robotiikan erikoistumisjakso (TAY2018S-ROB1)

Koneautomaation ja robotiikan erikoistumisjakso (TAY2018S-ROB2)

Tietoja koulutuksesta

Koulutus alkoi lokakuussa 2018. Ryhmää täydennetään syksyllä 2019 n. 10 konetekniikan alan korkeakoulutetulla opiskelijalla. Täydentäjille opinnot kestävät kaksi lukukautta päättyen kesäkuussa 2020. Koulutus koostuu koneautomaation ammattiopinnoista (40 opintopistettä) ja projektiharjoittelusta (30 opintopistettä).

Koulutuksen sisältöä voidaan muokata osaamisesi perusteella omaa oppimistasi tukevaksi. Koulutus ei johda tutkintoon.

Hakeminen

Täytä oheinen hakemus toukokuun loppuun mennessä. Koulutus alkaa syksyllä 2019.

Lisätietoja

Katso tarkempia tietoja ja hae koulutukseen toukokuun loppuun mennessä osoitteessa oamk.fi/roboedu. Voit myöst tarkistaa mahdollisuutesi omaehtoiseen opiskelun tukeen TE-toimiston verkkosivuilta tai työvoimaneuvojaltasi.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja koulutuksesta antaa konetekniikan tutkintovastaava
Timo Väyrynen, 040 652 6826timo.vayrynen@oamk.fi.

Olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä tämän
koulutuksen toteuttamiseen.