Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Koulutuskalenteri

Koulutuskalenteri

« Takaisin

Tunnista yleistilan heikentyminen ja hallitse konsultointi

Täydennyskoulutus
Opetusmuoto:Monimuoto-opetus
Laajuus ja kesto: -
Koulutusaika:15.11.2022 - 15.11.2022
Hakuaika: - 30.10.2022
Hinta:125,00 € + alv 24 %, sisältäen koulutuksen, sähköisen materiaalin sekä aloituskahvit
Opetuskieli:suomi
Paikkakunta:Oulu
Opetustilat:Oulun ammattikorkeakoulu, Kontinkankaan kampus, Kiviharjuntie 4, 90220 Oulu

Yleiskuvaus opinnoista

Tunnista yleistilan heikentyminen ja hallitse konsultaatio - koulutuksessa opit tutkimaan potilaan cABCDE-työkalun avulla ja tunnistamaan potilaan voinnin heikentymisen tai elintoimintahäiriön NEWS-pisteytystyökalulla. Koulutuksessa opit myös konsultoimaan lääkäriä tai kollegaa ISBAR-konsultaation mukaisesti. cABCDE-työkalu on terveydenhuoltoalan käyttämä menetelmä potilaan peruselintoimintojen tutkimiseen. cABCDE-työkalu ohjaa tutkimaan potilasta tärkeysjärjestyksessä ilman tutkimusvälineitä ja niiden avulla. National Early Warning Score eli NEWS-pistetystyökalu on alunperin Britanniassa kehitelty työkalu vuodeosastoille, jolla voidaan tunnistaa potilaan tilan heikentyminen tai peruselintoimintahäiriö. NEWS-pistetystyökalua käytetään nykyisin myös vuodeosaston ulkopuolella esim. ensihoidossa, kotihoidossa ympäri Suomen mm. PPSHP on ottanut NEWS-pisteytysjärjestelmän käyttöön. NEWS-pistetysjärjestelmän suurin etu on se, että se luo yhteisen ymmärryksen potilaan voinnista eri terveydenhuollon ammattilaisten välille. ISBAR-konsultaatio puolestaan ohjaa antamaan raportin tai konsultoimaan strukturoidussa muodossa lääkäriä tai terveydenhuollon ammattilaista.

Tavoite

Koulutuksen jälkeen - Osaat käyttää cABCDE-työkalua potilaan yleistilan määrittämiseksi - Tunnistat elintoimintahäiriön NEWS-pistetystyökalun avulla - Osaat konsultoida ISBAR-konsultaation mukaisesti

Kohderyhmä

Hoitohenkilökunta hoiva- ja palvelukodeissa Kotihoito ja kotisairaanhoito

Sisällöt

- cABCDE-työkalu - NEWS-pisteytystyökalu - ISBAR-konsultaatio Koulutus sisältää verkko-opetuksena tutustumisen työkalujen käyttöön ja ISBAR-konsultaatioon sekä lähiopetuksena tapahtuvan koulutuksen potilasesimerkkien avulla. Koulutuksen jälkeen saat PPSHP:n hyväksymän taskukortin työkaluista ja konsultaatiosta käyttöösi.

Toteutusajat

Verkko-opiskelu 2 x 45 min ennen lähiopetuspäivää.
Lähiopetus potilasesimerkkien avulla 4 x 45 min.
Lähiopetuspäivä 15.11.2022 klo 13.00 - 16.00

Kouluttaja(t)

Lehtori, Terveysala
040 3528332
Lehtori, Terveysala
050 5715191


Yhteystiedot

Koulutussuunnittelija, Terveysala
040 6682369