Robotiikan lyhytkoulutus antaa valmiudet yhteistoimintarobottien käyttöön

 

Opi tuntemaan teollisuusrobottien eri tyypit, niiden työtehtävät ja toimimaan yhdessä yhteistyörobotin kanssa. Ilmoittautumista koulutukseen on jatkettu!

 

Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä

Hakuaika päättyy 19.9.2021

 

Koulutuksessa opit tuntemaan eri robottien liiketyypit ja tiedät, milloin niitä tulee hyödyntää. Osaat määrittää robotin työkalun ja tiedät, mitä vaihtoehtoja sen valintaan on. Opit liittämään ulkoisia laitteita osaksi robottia ja tunnet robottien turvallisuusvaatimusten perusteet. Opit tunnistamaan tekijöitä, jotka vaikuttavat robottisolun kustannuksiin. Opit valmistelemaan ja käynnistämään robottisolun toiminnan ja vaihtamaan robotin tehtävästä toiseen.

 

Koulutuksen info-tilaisuus netissä perjantaina 27.8.2021 klo 10-11. Katso robotiikan lyhytkoulutuksen info-tilasuuden nauhoite: Youtubesta

 

Koulutus sisältää robotiikan perusteet (5 op) ja tuotekehitysprojektin (25 op). Tuotekehitysprojekti toteutetaan yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa esimerkiksi yrityksen toimeksiannosta. Yhteensä robotiikan lyhytkoulutus on siis 30 opintopisteen laajuinen. Koulutus toteutetaan puoli vuotta kestävänä monimuotokoulutuksena – se alkaa 1.10.2021 ja loppuu maaliskuussa 2022. 

Ilmoittautumista koulutukseen on jatkettu! Ilmoittaudu nyt

Hakuaika päättyy 19.9.2021. Koulutukseen otetaan noin 30 opiskelijaa. Opinnot on mahdollista rahoittaa työttömyysetuudella (lue lisää: lyhytkestoinen opiskelu työttömyysetuudella). 

 

Koulutuspaikka: Linnanmaan kampus, Yliopistokatu 9, 90570 Oulu

Kesto: lokakuu 2021 – maaliskuu 2022 (6kk)

Kouluttaja: Timo Väyrynen

Opetuskieli: suomi

Osallistujamäärä: Koulutukseen otetaan enintään 35 osallistujaa.

Koulutus on ensisijaisesti suunnattu teknisen ammattitutkinnon suorittaneille, ja siihen tulee pystyä sitoutumaan täysipäiväisesti.

 

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää: Timo Väyrynen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 


Tai hae henkilöä nimellä tai tehtävänimikkeellä:
Tutkintovastaava, Lehtori, Sähkö-, automaatio- ja konetekniikka
040 6526826


 

 

Työkaverina kollaboratiivinen robotti eli yhteistyörobotti

Yhteistyörobotit eli cobotit on suunniteltu toimimaan yhdessä työntekijän kanssa. Perinteinen teollisuusrobotti on osa automatisoitua tuotantoketjua, mutta cobotti toimii ihmisen apuna sitä vaativissa tilanteissa. Cobotti ei siis korvaa ihmistä työntekijänä, vaan tekee ihmisen työstä turvallisempaa ja tehokkaampaa. Cobotit parantavat ihmisten työergonomiaa, sillä ne toteuttavat väsymättömästi yksitoikkoiset ja useita toistoja vaativat työvaiheet.

Cobotti on helppo käyttää: sen ohjelmoiminen erilaisiin suoritteisiin ei vaadi erikoiskoulutusta tai automaatioinsinöörin taitoja, vaan työntekijä itse voi ohjelmoida cobotin helposti ja nopeasti. Cobotti on joustava ja monipuolinen – se voi toteuttaa monenlaisia erilaisia tehtäviä ja vapauttaa ihmiskädet rutiinitehtävistä.