Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Alumnit

oamk_alumnit_sivulle.png

 

Read more about our alumni network in English here. 

 

Alumni

Oamkin alumnina olet eturivissä

Oamkin alumnitoiminnan tarkoituksena on auttaa yli 20 000 Oamkista valmistunutta alumnia menestymään työelämässä sekä hyödyntää heidän kokemustaan ja osaamistaan Oamkin koulutuksessa ja tutkimuksessa.

Oamkin alumnitoiminta tarjoaa valmistuneille opiskelijoille mahdollisuuden laajentaa verkostojaan sekä pitää yhteyttä entiseen opinahjoon, opettajiin ja opiskelutovereihin. Alumnina voit ylläpitää ja kehittää osaamistasi työelämässä koulutuksilla, joita tarjoamme. Järjestämme vuosittain alumneille suunnattuja tapahtumia. Lisäksi viihtyisistä vapaa-ajan tapahtumista ja verkostoitumisesta vastaa Oamkin Alumnit ry, jonka kanssa teemme aktiivista yhteistyötä.

 

Alumnitoiminnan kautta saat

– Tietoa jatko- ja täydennyskoulutusmahdollisuuksista
– Kutsut alumni- ja verkostoitumistapahtumiin
– Mahdollisuuden kertoa työstäsi ja opinnoistasi vierailevana luennoitsijana
– Yhteyden opiskelijoihin, jotta voit tarjota heille mahdollisia opinnäytetöitä, harjoittelupaikkoja tai projekteja
– Kontaktit laajaan verkostoon, jossa on eri alojen asiantuntijoita
– Mahdollisuuden kehittää Oamkin koulutusta ja toimintaa

 

alumnikuvat2.jpg

Tulossa: Uraseurantakysely vuonna 2014 valmistuneille

AMK ja YAMK tutkinnoista valmistuneiden urapolkuja on alettu seuraamaan valtakunnallisesti uraseurantakyselyllä. Kyselyn tavoitteena on kehittää ammattikorkeakoulutusta ja tuoda ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneiden urapolkuja näkyviksi. Uraseurannan tuloksiin voi tutustua töissä.fi-sivustolla ja Vipusesta


Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen uraseurantakysely toteutettiin ensi kertaa tammikuussa 2019. Seuraava kysely toteutetaan syksyllä 2019.

Jos siis olet suorittanut meillä AMK- tai ylemmän AMK-tutkinnon vuonna 2014, tulet saamaan syksyllä 2019 tekstiviestillä pyynnön vastata uraseurantakyselyyn. Vastauksesi on meille erittäin tärkeä, ja kiitämme jo etukäteen ajastasi!   

Vuoden 2013 uraseurantakysely päättyi, keskimääräinen vastausprosentti noin 33

 

alumnikuvat3.jpg

Alumnitoiminta luo aktiivisen yhteistyöverkoston alumnien, opiskelijoiden, alumniyhdistyksen ja koulutuksen kehittäjien välille. Yhteistyössä syntyy loistava väylä työelämäyhteistyöhön ja työelämän tarpeet kehittävät koulutustamme. Alumnitoiminta edistää myös Oamkin koulutuksen tunnettuutta.

Puhujapankki

Tule mukaan alumnipuhujapankkiimme. Tämän pankin kautta opettajamme voivat etsiä sopivia puhujia kursseille, tapahtumiin, seminaareihin sekä koulutuksiin. Aikataulut ja aiheet katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Mentorointi

Onko sinulla syvempää osaamista ja kokemusta omalta alastasi? Haluatko auttaa opiskeljoitamme eteenpäin tulevalla urallaan? Tule mukaan Oamkin alumnimentori-toimintaan. Alumnimentori on joko opiskelijaryhmän tai yksittäisen opiskelijan kirittäjä, joka auttaa osaamisen siirtymistä seuraavalle tasolle.

Verkostoituminen

Alumnitoiminta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden laajentaa omia verkostoja ja tavata uusia eri alojen ammattilaisia. Tule mukaan alumnitapahtumiin ja lisää alumnitietosi myös LinkedIn-palveluun.

Jaamme LinkedIinissä tietoa koulutuksistamme, asiantuntija-artikkeleita sekä uutisia.

Kehitä ammattitaitoasi

Oletko kiinnostunut kehittämään ammattitaitoasi eteenpäin? Erikoistumis- ja täydennyskoulutus on erinomainen tapa vahvistaa omaa osaamista. Järjestämme useita koulutuksia vuosittain yhdessä työelämän kanssa. Ammatillinen opettajakorkeakoulu puolestaan antaa mahdollisuuden suunnata uraa myös opettamisen puolelle.

Kuulemme mielellämme, millaisia täydennys- tai lisäopintotoiveita sinulla on meille.

Ammatillisen opettajakorkeakoulun alumnit

Oulun Ammatillisen opettajakorkeakoulun alumniverkostoon kuuluu opettajakorkeakoulun toimijoita sekä opettajiksi valmistuneita. Liittymällä alumniverkostoon kuulet Amokin ajankohtaisista tapahtumista, saat tietoa erilaisista opetuksen ja oppimisen hyvistä käytänteistä ja ideoita oman opetuksesi kehittämiseen.

Täytettyäsi lomakkeen sinulle lähetetään sähköpostitse opettajakorkeakoulun alumni-intran tunnus ja salasana. Alumni-intran avulla voit pitää mm. omat yhteystietosi ajan tasalla. Verkoston jäsenille toimitetaan myös neljä kertaa vuodessa Ammatillisen opettajakorkeakoulun uutiskirje.

Oulun ammatillisen opettajakorkeakoulun alumnit pitävät yhteyttä yllä Facebookissa. Liity mukaan ryhmään!

Alumni-intra »

Vuoden alumni

Oamk valitsee joka vuosi Vuoden alumnin yhdessä alumniyhdistyksen kanssa. Vuoden alumni on toiminnallaan luonut positiivista kuvaa ammattikorkeakoulusta. Vuoden alumni on edustustehtävä, joten hänet kutsutaan seuraavan vuoden ajan kunniavieraana Oamkin tilaisuuksiin. Hän voi olla mukana opiskelija- ja alumnirekrytoinnissa sekä lehtijutuissa. Vuoden alumni toimii alumniyhdistyksen ja Oamkin edustajana. 

 

Vuoden 2018 alumni: Kari Kokko

 

Kari Kokko on valmistunut automaatiotekniikan insinööriksi Oamkista vuonna 2003. Lisäksi hän on suorittanut ammatillisen opettajan pätevyyden Oamkin Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa vuonna 2015.

Kokko tekee merkittävää työtä Oamkin ja opiskelijoiden hyväksi. Kokko on pitänyt sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoille opintojaksoja, edistänyt opiskelijoiden työharjoitteluja sekä tarjonnut yrityksensä kautta opinnäytetöitä. Lisäksi Kokko on osallistunut sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelmatiimiin, ollut mukana kehittämässä opetussuunnitelmia sekä rekrytoinut merkittävän osan yrityksensä henkilöstöstä Oamkista valmistuneista opiskelijoista. Kokko on tuonut Oulun ammattikorkeakoulua jatkuvasti positiivisesti esille muun muassa osallistumalla sähkö- ja automaatiotekniikan esittelyvideoiden tekemiseen.

 

 

kokko1.jpg

Vuoden alumni 2017: Ville Mankkinen / 2016: Liisa Konttuuri-Paasikko / Vuoden alumni 2015: Asmo Saloranta / Vuoden alumni 2014: Mikko Sortti / Vuoden alumni 2013: Rita Porkka / Vuoden alumni 2012: Joni Pakanen / Vuoden alumni 2011: Teemu Vähä / Vuoden alumni 2010: Tony Manninen / Vuoden alumni 2009: Sanna Hirvaskari

alumnikuvat5.jpg

Oulun ammattikorkeakoulun Alumnit ry on Oamkista valmistuneiden ja siellä työskentelevien oma yhdistys, joka on toiminut vuodesta 2004. 

Yhdistys järjestää säännöllisesti tilaisuuksia ja illanviettoja, jotka edistävät alumnien yhteydenpitoa. Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Oamkin ja sen opiskelijakunta OSAKOn sekä työelämän sidosryhmien kanssa.

Kun liityt jäseneksi, saat mahdollisuuden osallistua yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin ja pääset verkostoitumaan muiden alumnien kanssa. Liittyminen on ilmaista. Tutustu yhdistykseen ja tule mukaan verkostoitumaan!

 

 

alumnikuvat4.jpg

 

Haluatko olla mukana suunnittelemassa tulevia tapahtumia ja koulutuksia? Haluatko järjestää alumneille tapahtumia yrityksessäsi? Haluatko puhumaan opiskelijoille?

Ota rohkeasti yhteyttä, niin viemme asian maaliin.
Lisätietoa alumniasioista:
alumnit@oamk.fi 

Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen
Viestintäasiantuntija Marjo Sormunen