ELYKE - Elintarvikealan yritysten tarpeet Pohjois-Pohjanmaalla
Hanke on päättynyt 30.4.2019.
Hankkeen tavoitteena oli
- selvittää alueella toimivien elintarvikeyritysten nykytilanne sekä toiminnan kehittämisen suunnat ja tarpeet,
- aktivoida alan yritystoimintaa ja yritysyhteistyötä, sekä
- edistää yritysten ja tukipalveluorganisaatioiden verkostoitumista.
Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä olivat
- aiempaan kirjallisuuteen pohjautuvan analyysin tuottaminen elintarvikealan nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä Pohjois-Pohjanmaalla,
- yrityshaastattelujen toteuttaminen alan yritystoiminnan ja sen kehittämisen haasteisiin, esteisiin ja tarpeisiin liittyvän ymmärryksen syventämiseksi,
- vuorovaikutteisten yritystilaisuuksien järjestäminen verkostoitumisen, yritysyhteistyön ja uusien kehittämisaloitteiden aktivoimiseksi sekä
- jatkotoimenpiteiden suunnittelu.
Toimenpiteet kohdistuivat ensisijaisesti Pohjois-Pohjanmaalla toimiviin teollisen elintarviketuotannon yrityksiin.
Hanke toteutettiin 1.9.2017-30.4.2019 välisenä aikana Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) yhteistyönä. Hankkeen päärahoittajana oli Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto).