NRC – National Rally Car

NRC - National Rally Car, in English »

NRC on kehitysprojekti, jonka tavoitteena on luoda uudentyyppinen kilpa-auto Suomen kansalliseen sarjaan. Kehitystyö perustuu vahvalle yhteistyölle oppilaitosten, yritysten ja yhteisöjen välillä.

Viime vuosien taloustilanteen takia autourheilu on ollut alamäessä. Autovalmistajat ovat lopettaneet tuotantoautoihin pohjautuvan N-ryhmän kilpa-autojen valmistuksen.

Suomalaiseen ja kansainväliseen autourheiluun tarvitaan teknillisiltä ominaisuuksiltaan hyviä ja kustannustehokkaita ajoneuvoja, joissa otetaan huomioon energiatehokkuus ja turvallisuus.

Kilpailuihin halutaan eri automerkkien kannattajille katseltavaa ja jännitettävää. Tavoitteena on tasaväkinen kilpailu, jossa voittaminen ei perustu vain tekniikkaan. Kaikille automerkeille halutaan mahdollisuus osallistua kilpailuihin omalla tuotemerkillään.

NRC-projektin tavoitteena on luoda WRC-tasoinen (World Rally Championship) kilpa-auto ralliin ja radalle kansallisiin sarjoihimme. Opiskelijoille projekti tarjoaa motivoivan ja haastellisen ympäristön kehittää omaa osaamistaan ja uusia tegnologioita. Projekti toimii myös testiympäristönä, ja tarjoaa näin yrityksille mahdolisuuden löytää omille tuotteille ja materiaaleilleen uusia käyttökohteita ja sovellusalueita.

 

Lisätiedot projektista

 

Yhteistyökumppanit

site-header-logo.png kennotech-logo.gif logo-fin.png logo_1001.png

 

Opiskelijakokemuksia

Artikkelikuva

Ralliprojektissa ei työtunteja lasketa

Aluksi varoituksen sana: Oamkissa opiskelu voi aiheuttaa innostusta. Kolmannen vuoden opiskelijat Juho-Pekka Karppinen ja Juho…
4.1.2016 :: Pia Alatorvinen

Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)