Rahoittajalogo https://www.pohjois-pohjanmaa.fi/Rahoittajalogo https://www.rakennerahastot.fi/Rahoittajalogo https://ec.europa.eu/regional_policy/index.cfm/fi/funding/erdf/

Ultra-hanke – Uutta liiketoimintaa innovatiivisista järjestelmätason tuote- ja palveluratkaisuista

Ultra-hankkeessa suunnittelemme ja toteutamme nelipyöräisen, nelivetoisen maalla kulkevan ajoneuvon tutkimus- ja testauskäyttöön. Ajoneuvo toimii hybridivoimalla ja sen runko koostuu erikoislujista, ohuista teräslevykennorakenteista. Lisäksi ajoneuvo varustetaan tarvittavalla anturoinnilla, jotta siihen kohdistuvia voimia voidaan mitata sekä kuljettajan toiminta- ja ajotapaa seurata. Kerättävä seurantatieto siirtyy langattomana ja reaaliaikaisesti pilvitietokantaan, jota analysoidaan ja hyödynnetään kehittämistyössä. Kokeellinen tutkimus luo uutta tietoa järjestelmätuotteiden suunnittelusta, testauksesta ja valmistusmenetelmistä.

Hankkeen tavoitteena on parantaa Pohjois-Suomen tuotannollisten yritysten sekä näitä palvelevien suunnittelijoiden ja TKI-toimijoiden kyvykkyyttä suunnitella ja valmistaa järjestelmätason tuotteita yhteistyönä yksittäisten komponenttien sijaan.

Hanke toteutetaan 1.8.2016 - 30.9.2019 välisenä aikana yhteistyössä Oulun yliopiston ja Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin kanssa.

Hankkeen tutkimustyöpaketit:

  1. Hybridivoimansiirtojärjestelmä (KERS)
  2. DFMA keveiden ja kestävien runkorakenteiden suunnittelussa ja toteutuksessa (DFMA)
  3. Reaaliaikaisen ajotiedonkeruujärjestelmän avulla kerätyn tiedon hyödyntämismahdollisuudet uusien tuotteiden kehitysalustana (Data)

 

A_oulun_yliopisto_logo_fin_pieni.png     FMT LOGO_FI (1)_web.png     Unikie.png

 


Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)