Hankkeet  ::  Verkko-ohjaaja
...
Ajankohtaista

Digitalisaatio – haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? -seminaari

Julkaistu: 27.11.2017 klo 12:57 Ajankohtaista

Tiedotteen kuva

Verkko-ohjaaja – Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena ESR-hankkeen loppuseminaari Digitalisaatio – haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? järjestettiin torstaina 23.11.2017. Paikan päällä seminaariin osallistui 77 henkilöä ja verkon välityksellä 156. Kiitos kaikille osallistujille!

Seminaarin aloituspuheenvuoron piti Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso. Rehtori julkisti puheenvuoronsa päätteeksi Verkko-ohjaaja – Opas opintojen ohjaukseen sekä tieto- ja neuvontatyöhön verkossa –oppaan. Seminaarissa kuultiin myös ohjausryhmän puheenjohtaja Saija Niemelä-Pentin tervehdys.

Oulun ammattikorkeakoulun kehityspäällikkö Hanna Ylönen kertoi omassa puheenvuorossaan verkko-ohjauksen kehittämisprosessista. Verkko-ohjaaja –oppaan tuottaja Sara Peltoa Ohjausosuuskunta Ote ry:stä syventyi omassa esityksessään oppaan syntyprosessiin ja sen keskeiseen sisältöön. Saran puheenvuoron aikana äänestettiin myös hankkeen viimeisen avoimen koulutuspäivän aiheet. Koulutuspäivä järjestetään kahtena tunnin mittaisena webinaarina 8.12. ja 12.12 ja aiheiksi valikoituivat "Vuorovaikutus, läsnäolo ja etiikka verkko-ohjauksessa" ja "Tietoturva, tietosuoja ja tekijänoikeudet sekä ohjauksen tulevaisuuden toimintatavat". Webinaareihin pääsee mukaan ilmoittautumalla osoitteessa www.oamk.fi/verkko-ohjaaja/avoin-koulutuspaiva-4/.

Tomi Guttorm esitteli omassa puheenvuorossaan hankkeen tuloksia ydinryhmän osaamisen kehittymisestä    sekä hankkeen vaikuttavuuden arvioinnista. Ennen lounastaukoa kuultiin myös hankkeessa koulutettujen verkko-ohjaajien kokemuksia ja oivalluksia verkko-ohjauksesta. Paneelin vetäjänä toimi Oulun ammattikorkeakoulun lehtori, opinto-ohjaaja Kati Mäenpää.

Lounaan jälkeen lavalle nousi seminaarin Keynote speaker, tietokirjailija, digitalisaation asiantutija ja biohakkeri Teemu Arina. Arina puhui työn, koulutuksen ja hyvinvoinnin tulevaisuudesta digitalisoituvassa maailmassa.

Seminaarista julkaistavat materiaalit ja kuvia löytyy osoitteessa www.oamk.fi/verkko-ohjaaja/loppuseminaari.

Rahoittajalogo https://www.ely-keskus.fi/Rahoittajalogo https://www.rakennerahastot.fi/Rahoittajalogo https://www.rakennerahastot.fi/
Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)