Oulun ammattikorkeakoulu
ePooki 78/2020

Kodin mobiiliyhteyden testaus ja hienosäätö

7.10.2020 ::

Metatiedot

Nimeke: Kodin mobiiliyhteyden testaus ja hienosäätö

Tekijä: Korpela Teemu

Aihe, asiasanat: koti, laatu, langaton tiedonsiirto, matkaviestinverkot, nopeus, testaus, testausmenetelmät, tietoliikenneverkot

Tiivistelmä: Videolla esitellään taustoja ja tapoja kokeilla kodin mobiilinettiyhteyden laadun ja nopeuden parantamista verraten yksinkertaisin konstein. Joskus mobiilinettiyhteyden nopeus kotona saattaa jopa kolminkertaistua, jos mobiilipäätelaitteelle etsitään kärsivällisillä mittauksilla kaikkein paras sijainti.

Video sisältää seuraavia aiheita: 1. Mitä eri nopeudet tarkoittavat käytännössä esimerkiksi videoita katsoessa? 2. Internetin rakenteesta ja milloin tietoliikenneverkoissa on ruuhkaa? 3. Oman verkkoyhteyden mittaamisesta ja mittaustuloksista, 4. Cellmapper.net -verkkopalvelun tiedot ja hyödyntäminen, 5. Esimerkkimittauksia Android-puhelimella ja Speedtestillä, 6. Esimerkkimittaus Android-puhelimella ja metallikattilalla, 7. Mobiiliyhteys taajaman ulkopuolella ja päätelaitteesta löytyvät signaaliarvot, 8. 4G-päätelaitteista ja LTE-standardin kategorioista.

Videon kesto: 1:37:12

Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu, Oamk

Aikamääre: Julkaistu 2020-10-07

Pysyvä osoite: http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-203-3

Kieli: suomi

ISBN: 978-951-597-203-3

Suhde: http://urn.fi/URN:ISSN:1798-2022, ePooki - Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut

Oikeudet: CC BY

Näin viittaat tähän julkaisuun

Korpela, T. 2020. Kodin mobiiliyhteyden testaus ja hienosäätö. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 78. Hakupäivä 12.5.2021. http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-203-3.

Videolla esitellään taustoja ja tapoja kokeilla kodin mobiilinettiyhteyden laadun ja nopeuden parantamista verraten yksinkertaisin konstein. Joskus mobiilinettiyhteyden nopeus kotona saattaa jopa kolminkertaistua, jos mobiilipäätelaitteelle etsitään kärsivällisillä mittauksilla kaikkein paras sijainti.

Mitä on syytä kokeilla, jos kodin mobiilinetti on kovin hidas:

Videon sisältö:

Käsikirjoitus Teemu Korpela Ohjaus Teemu Korpela Kuvaus Teemu Korpela Leikkaus Teemu Korpela Tuottaja Teemu Korpela, Oulun ammattikorkeakoulu

Videon pituus: 1:37:12

Lisätietoa mobiiliverkkotekniikoista taisto.org -sivustolla:

Videolla käytetty WiFi-analysaattori Google Play Storessa Androidille: WiFi Analyzer (open source)

    Kommentit

    blog comments powered by Disqus