Oulun ammattikorkeakoulu
ePooki 39/2017

Yhteinen näkemys helpottaa työskentelyä

24.11.2017 ::

Metatiedot

Nimeke: Yhteinen näkemys helpottaa työskentelyä. Teoksessa H. Pietiläinen & A. Peltola (toim.) 2017. Ei kannata etsiä syyllistä, vaan hyvä syy – Risto Järvenpään juhlajulkaisu

Tekijä: Turpeinen Tapio

Aihe, asiasanat:

Tiivistelmä: Artikkelissa Risto Järvenpään kollega Tapio Turpeinen kertoo työskentelystä Järvenpään kanssa.

Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu, Oamk

Aikamääre: Julkaistu 2017-11-24

Pysyvä osoite: http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe2017111650738

Kieli: suomi

Suhde: http://urn.fi/URN:ISSN:1798-2022, ePooki - Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut

Oikeudet: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Näin viittaat tähän julkaisuun

Turpeinen, T. 2017. Yhteinen näkemys helpottaa työskentelyä. Teoksessa H. Pietiläinen & A. Peltola (toim.) 2017. Ei kannata etsiä syyllistä, vaan hyvä syy – Risto Järvenpään juhlajulkaisu. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 39. Hakupäivä 6.6.2020. http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe2017111650738.

Yhteistyö Riston kanssa on helppoa. Risto tietää, mitä haluaa ja yleensä meillä on ollut yhteinen näkemys siitä, mikä on hyvää ja mikä ei. Risto ymmärtää niin kuvaa, ääntä kuin dramaturgiaa, joten hänen kanssaan ei ole koskaan tarvinnut väitellä.

Ohjasin aikoinaan Ylellä lastenohjelmia ja törmäsin silloin Riston lauluihin. Ehdotin parin playback-videon tekoa Pikku Posteljooni -ohjelmaan. Siitä sitten avautui ovi Ristolle Ylen lastenohjelmien pariin. Teimme yhdessä myös kaksitoista osaa Tatsia ja janssia Pikku Kakkoseen. Lisäksi olen kuvannut Tatsia ja Janssia suurkaupungissa tuotantoa varten filmiä New Yorkissa Riston ja bändin taustalle. 

Mielestäni Riston merkitys suomalaiselle lastenmusiikille on valtava. Hänen laulujaan esitetään päiväkodeissa uudestaan ja uudestaan seuraaville sukupolville. Riston kanssa työskentelystä minulle on jäänyt mieleen se kunnioitus ja kärsivällisyys, jota hän aina osoitti ohjelmissa esiintyviä lapsia kohtaan. Kuvaustilanteessa oli aina rauhallista lapsilaumasta huolimatta!

    Kommentit

    blog comments powered by Disqus