Oulun ammattikorkeakoulu
ePooki 63/2018

Robotiikan hyödyntäminen keramiikkatehtaalla

Metatiedot

Nimeke: Robotiikan hyödyntäminen keramiikkatehtaalla. Video

Tekijä: Kekkonen Mira; Broström Timo

Aihe, asiasanat: tuotantotekniikka, teollisuusautomaatio, robotiikka, konetekniikka, joustava automaatio, ergonomia

Tiivistelmä: Robotiikka muuttaa käsitystämme työnteosta ja ympäröivästä maailmasta. Oamkin konetekniikan osaston TEHOJA-hankkeessa tutkitaan, kuinka yritykset voivat soveltaa tuotantoautomaatiota ja toteuttaa pien- ja keskisuuren sarjavalmistuksen kustannustehokkaan joustavasti Oulun alueen elinkeinoelämässä. Mahdollisuuden tähän tarjoavat robotiikka. Lisäksi hankkeessa selvitetään, mitä kaikkea robotiikan soveltaminen edellyttää yritykseltä ja sovelluskohteelta. Video on 2:02 min pitkä.

Videolla nähdään tuotantoautomaation sovelluskohde Pentik Oy:n keramiikkatehtaassa, johon on suunniteltu robotti. Robotin esitestausvaihetta seurataan tarkemmin videolla.

Videon kesto 2:03.

Videon kesto: 2:03

Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu, Oamk

Aikamääre: Julkaistu 2018-12-04

Pysyvä osoite: http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe2018113049560

Kieli: suomi

Suhde: http://urn.fi/URN:ISSN:1798-2022, ePooki - Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut

Oikeudet: CC BY-NC-ND 4.0

Näin viittaat tähän julkaisuun

Kekkonen, M. & Broström, T. 2018. Robotiikan hyödyntäminen keramiikkatehtaalla. Video. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 63. Hakupäivä 22.10.2020. http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe2018113049560.

TEHOJA-hanke tutkii ja toteuttaa kollaboratiivisen robotiikan sovellusmahdollisuuksia tuotantoautomaatioon. Videossa esitellään hankkeessa tapahtuvan tuotekehityksen esitestausvaihetta ja näyttää, kuinka robotiikkaa hyödynnetään keramiikkatehtaassa.

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus Mira Kekkonen Kuvaus Esa Kontio, Antti Rupponen, Jyri-Jussi Torvinen Tuottaja Oulun ammattikorkeakoulu, Oamk Kone

Robotiikka ja kollaboratiiviset robotit eli cobotit, jotka toimivat ihmisten kanssa yhteistyössä muuttavat käsitystämme työnteosta ja ympäröivästä maailmasta. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) konetekniikan osaston TEHOJA-hankkeessa tutkitaan, kuinka yritykset voivat soveltaa tuotantoautomaatiota ja toteuttaa pien- ja keskisuuren sarjavalmistuksen kustannustehokkaasti. Hanke myös selvittää, mitä kaikkea robotiikan soveltaminen edellyttää yritykseltä ja sovelluskohteelta.  

Videolla nähdään tuotantoautomaation sovelluskohde Pentik Oy:n keramiikkatehtaassa, johon hanke suunnitteli ja toteutti yhteistoiminnallisen robottisolun parantamaan keramiikkatyöntekijän työergonomiaa. Robotin esitestausvaihetta seurataan tarkemmin videolla.

 

Musiikki: Teamwork by Scott Holmes (CC BY-NC 4.0)

Muokattu 23.1.2019: Leikkaus Mira Kekkonen

Muokattu 22.3.2019: Video päivitetty

    Kommentit

    blog comments powered by Disqus