Oulun ammattikorkeakoulu
ePooki 20/2013

Ladies' Business Menu. fForum - Promoting women's entrepreneurship and leadership

Metatiedot

Nimeke: Ladies' Business Menu

Tekijä: Savela Terttu; Lämsä Anna-Maija; Kärki Saara

Aihe, asiasanat: femaleForum, fFirma, fFMBA, fForum, fPro, fStart, johtajakoulutus, johtajat, johtajuus, koulutus, liikeideat, maahanmuuttajat, markkinointi, naiset, sosiaalinen tuki, sosiaaliset verkostot, taloushallinto, työura, urakehitys, uranvalinta, vertaisryhmät, yrittäjyys, yrittäjät, yritykset

Tiivistelmä: Naisten johtajuudesta on keskusteltu maailmalla jo kauan. Tänä päivänä naisten johtajuuden, kuten yrittäjyydenkin, kehittäminen on kasvanut merkittäväksi aiheeksi ympäri maailmaa. Enää ei pitäisi olla uutinen kenellekään, että korkea sukupuolten välinen tasa-arvo on yhteydessä yritysten, työpaikkojen ja yhteiskuntien taloudelliseen menestykseen. Kiinnostavampaa on se, millaisia ratkaisuja tasa-arvon edistämiseksi tehdään ja miksi jotkut ratkaisut toimivat paremmin kuin toiset. Maailman talousfoorumi (The World Economic Forum) julkaisee vuosittain laajan sukupuolten tasa-arvoa koskevan maavertailun. Vaikka Suomi sijoittuu vertailussa yleisellä tasolla hyvin, kulminoituu työelämämme keskeinen tasa-arvon ongelma naisten miehiä huonompiin mahdollisuuksiin edetä johtaviin asemiin ja päätöksentekijöiksi talouselämässä. Myös palkkaerot toimivat miesten eduksi. Naiset ryhtyvät harvemmin yrittäjiksi kuin miehet.

Oulun seudun ammattikorkeakoulu on merkittävä edelläkävijä naisten yrittäjyyden ja johtajuuden edistämisessä. Useita asiaa edistäviä hankkeita on toteutettu 2000-luvun alusta lähtien. Pitkäkestoinen ja myös tutkimuksella tuettu kehitystyö on synnyttänyt
kansainvälisestikin ainutlaatuisen valmennuspaletin nimeltään femaleForum (fForum). fForum tarjoaa menestyksen reseptit niin aloittavalle yrittäjälle kuin kokeneelle konkarille. Sen avulla on perustettu 30 uutta yritystä. Uusia työpaikkoja on syntynyt 54. Monen ura on edennyt. Osallistuminen on tuonut osaamista, jonka avulla on voitu kohdata työelämän muutokset. Maahanmuuttajanaiset ovat integroituneet suomalaiseen työelämään. Työpaikkojen ja yritysten toimintaa on edistetty. Osallistujista on kasvanut merkittävä verkosto Pohjois-Pohjanmaalle ja muualle Suomeen. Se on synnyttänyt yhteistyötä ilman rajoja.

Julkaisija: Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Oamk

Aikamääre: Julkaistu 2013-11-28

Pysyvä osoite: http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-100-5

Kieli: englanti

Sivumäärä: 61

Laajuus: 3,33 Mt

ISBN: 978-951-597-100-5

Suhde: http://urn.fi/URN:ISSN:1798-2022, ePooki - Oulun seudun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön raportit

Oikeudet: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Näin viittaat tähän julkaisuun

Savela, T., Lämsä, A-M. & Kärki, S. 2013. Ladies' Business Menu. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 20. Hakupäivä 4.3.2021. http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-100-5.

Today, the development of female leadership and entrepreneurship has evolved into an important theme around the world. The Oulu University of Applied Sciences (Oamk) is an important pioneer in boosting female entrepreneurship and management. From the early 2000s, several projects have been implemented to advance the issue.

fForum offers recipes for success to starting female entrepreneurs as well as experienced long-timers. Thus far, 30 new enterprises have been established and 54 new jobs created as a result of the project. fForum has helped women to advance in their careers and given them the competence to face ongoing changes in the business environment. The training has enabled immigrant women to integrate better into Finnish working life.

Lataa PDF-tiedosto

    Kommentit

    blog comments powered by Disqus