Oulun ammattikorkeakoulu
ePooki 14/2016

Osumia: Tieto 2 - Mistä tietoa voi hakea?

Metatiedot

Nimeke: Osumia: Tieto 2 - Mistä tietoa voi hakea? Video

Tekijä: Pousi Juha; Karjalainen Asko; Karjalainen Tommi

Aihe, asiasanat: ammatillinen opettajankoulutus, ammattikorkeakoulut, elokuva, opettajankoulutus, opetus, opettajat, pedagogiikka, tieto, video, Oulun ammattikorkeakoulu

Tiivistelmä: Video käsittelee visuaalisesti mielenkiintoisella tavalla tiedon merkitystä ja pyrkii kertomaan, mistä tietoa saa luotettavasti. Varsinkin internetissä kiertää uskomuksia, joita esitetään totena, siis tietona. Kuitenkin nuo hakutulokset ovat todellisuudessa jotain, mitä ei ole tutkittu tai todistettu.

Aktivointivideon luonteeseen kuuluu kysymysten herättäminen:

Mistä tietoa saa luotettavasti?
Vanheneeko tieto nopeasti?
Miksi netti on pullollaan olettamuksia?
Miksi olisi hyvä hankkia käsikirjasto omasta alastansa?
Onko painettu materiaali luotettavampaa kuin vaikka Wikipedia?

Videon kesto: 5:28

Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu, Oamk, Studio Amok

Aikamääre: Julkaistu 2016-05-26

Pysyvä osoite: http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe2016051812456

Kieli: suomi, englanninkielinen tekstitys

Suhde: http://urn.fi/URN:ISSN:1798-2022, ePooki - Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut

Oikeudet: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. Videon lisenssi – video license: CC BY-NC-ND http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Näin viittaat tähän julkaisuun

Pousi, J., Karjalainen, A. & Karjalainen, T. 2016. Osumia: Tieto 2 - Mistä tietoa voi hakea? Video. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 14. Hakupäivä 24.2.2020. http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe2016051812456.

Video käsittelee visuaalisesti mielenkiintoisella tavalla tiedon merkitystä ja pyrkii kertomaan siitä, mistä tietoa saa luotettavasti. Varsinkin internetissä kiertää uskomuksia, joita esitetään totena, siis tietona. Kuitenkin nuo hakutulokset ovat todellisuudessa jotain, mitä ei ole tutkittu tai todistettu. 

 

Ohjaus ja käsikirjoitus Juha Pousi Kuvaus ja leikkaus Tommi Karjalainen Tuottaja Asko Karjalainen, Oulun ammattikorkeakoulu, Studio Amok

Aktivointivideon Stanford Encyclopedia of Phlosophy. The Value of Knowledge. Hakupäivä 28.4.2016. http://plato.stanford.edu/entries/knowledge-value/ Kaitaro, T. 2016. Miten erottaa tiede pseudotieteestä? Hakupäivä 28.4.2016. http://www.cs.joensuu.fi/~vtenhu/kaitaro.html Puolimatka, T. 2005. Usko, tieto ja myytit. Helsinki. luonteeseen kuuluu kysymysten herättäminen:

This video deals with the significance of knowledge and strives to explain where verified knowledge can be found (as opposed to suppositions and beliefs). Trigger questions:
  • Where to find true knowledge in your line of study or work?
  • Does knowledge get obsolete?
  • Why internet is filled to the brim with suppositions, beliefs and pseudo-knowledge?
  • Why do you think it would be wise to get a selected reference library of your own?
  • Is printed matter more trustworthy than Wikipedia?

Lähteet

    Kommentit

    blog comments powered by Disqus