Oulun ammattikorkeakoulu
ePooki 15/2017

Osaamisperusteisuus

Metatiedot

Nimeke: Osaamisperusteisuus. Video

Tekijä: Karjalainen Asko; Pousi Juha; Karjalainen Tommi

Aihe, asiasanat: ammatillinen opettajankoulutus, osaaminen, tunnistaminen

Tiivistelmä: Osaamisperusteisuus on nykyään pedagogisen toiminnan lähtökohta. Osaamisperusteisuudessa siirrytään oppiainekeskeisyydestä aitoon osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen sekä opiskelijan yksilölliseen etenemiseen. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jonka mukaan edetään ja jota täydennetään, kun osaamista on kertynyt.

Videossa pohditaan, millä tavoilla opiskelussa voi osoittaa osaamista ja miten osaaminen tuodaan näkyväksi, vanheneeko osaaminen sekä onko itse opittu osaaminen samanarvoista esimerkiksi koulussa opitun osaamisen kanssa?

Videon kesto: 2:18

Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu, Oamk

Aikamääre: Julkaistu 2017-05-15

Pysyvä osoite: http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe201705126401

Kieli: suomi, englanninkielinen tekstitys

Suhde: http://urn.fi/URN:ISSN:1798-2022, ePooki - Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut

Oikeudet: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. Videon lisenssi – video license: CC BY-NC-ND

Näin viittaat tähän julkaisuun

Karjalainen, A., Pousi, J. & Karjalainen, T. 2017. Osaamisperusteisuus. Video. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 15. Hakupäivä 11.12.2019. http://urn.fi/urn:nbn:fi-fe201705126401.

Osaamisperusteisuus on nykyään pedagogisen toiminnan lähtökohta. Osaamisperusteisuudessa siirrytään oppiainekeskeisyydestä aitoon osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen sekä opiskelijan yksilölliseen etenemiseen. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jonka mukaan edetään ja jota täydennetään, kun osaamista on kertynyt. 

 

Käsikirjoitus Asko Karjalainen ja Juha Pousi Ohjaus Juha Pousi ja Tommi Karjalainen Kuvaus ja leikkaus Tommi Karjalainen Tuottaja Asko Karjalainen, Oulun ammattikorkeakoulu, Studio Amok

Kysymyksiä videoon Oulun ammattikorkeakoulu. 2017. Ammatillinen opettajakorkeakoulu. Ammatillinen opettajankoulutus. Opiskelijalle. Hakupäivä 12.4.2017. http://www.oamk.fi/fi/koulutus/ammatillinen-opettajakorkeakoulu/ammatillinen-opettajakoulutus/opinnot-ja-opiskelu/ Autere, H. & Lounema, K. 2015. Osaamisperusteisuutta vahvistamassa. Opetushallitus 18.12.2015. Hakupäivä 12.4.2017. http://www.oph.fi/download/173812_Osaamisperusteisuutta_vahvistamassa.pdf liittyen:

Competence based learning is the cornerstone of pedagogical work. It means moving from separate subjects to all-inclusive understanding and acknowledging of competences and skills with individual schedules. Every student advances using a personal study plan that is reviewed regularly. 

Trigger questions:

Lähteet

    Kommentit

    blog comments powered by Disqus