Alumnit

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Laamojen ja alpakoiden vakuuttaja

Teksti: Sami Rahkonen Kuva: Heikki Ylipaavalniemi

Luonnonvara-alan yksiköstä valmistunut Maria Anttila päätyi opintojensa jälkeen Espooseen vakuutusneuvojaksi.

Maria Anttila valmistui toukokuussa 2007 agrologiksi. Saman vuoden syyskuussa hän sai vakituisen työpaikan Tapiola-ryhmän vakuutusneuvojana. Hän auttaa asiakkaita eläinten vakuutusasioissa

Etelä-Suomessa Maria auttaa eläinvakuutusasioissa Tapiola-ryhmän asiakkaita koirien, kissojen, hevosten, alpakoiden ja laamojen vakuuttamiseen liittyvissä asioissa. Hän valmistui maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmasta toukokuussa 2007. Hän aloitti töiden etsimisen välittömästi, mutta paikkaa ei heti irronnut.

– Hain todella moneen paikkaan, mutta hakijoita oli samaan aikaan hirveästi liikkeellä. Hain muun muassa jalostusneuvojan sijaisuutta ja maatalousalan rahoituspäällikön toimea, mutta en päässyt.

Marian työttömyys loppui kuitenkin lyhyeen. Syyskuussa, kolmen kuukauden kuluttua valmistumisesta, hänelle tarjottiin vakituista paikkaa Espoosta Tapiola-ryhmän vakuutusneuvojana.

– Opiskelin maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmassa tuotteistamisen suuntautumisvaihtoehdossa, ja tämä on kyllä nappityöpaikka, jos hakee toimistotyötä agrologina. Työnsaantiani helpottivat myös aiemmat opintoni, uskoo maatalouden perustutkinnon ja maaseutuyrittäjän tutkinnon suorittanut Maria.

Miehen perässä Ouluun

Keski-Pohjanmaalta Kannuksesta kotoisin oleva Maria aloitti agrologiopinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ilmajoen yksikössä vuonna 2003. Pian hän haki kuitenkin siirtoa Oamkiin.

– Pääsin alun perin Seinäjoen ammattikorkeakouluun, mutta hain siirtoa Luonnonvara-alan yksikköön, kun poikaystäväni pääsi Ouluun opiskelemaan, Maria kertoo.

Maria kertoo viihtyneensä Oamkissa Seinäjoen ammattikorkeakoulua paremmin.

– Oulussa opiskelu oli enemmän opiskelua kuin koulunkäyntiä, sillä opiskella sai vapaammin kuin Ilmajoella, mikä sopi ainakin minulle paremmin, hän sanoo.

Opinnoista Luonnonvara-alan yksikössä on jäänyt Marialle muutenkin hyvät muistot.

– Suoritin opinnot ajallaan ja niistä on ollut työelämässä hyötyä. Opintojen jälkeen ei tietenkään ole valmis, vaikka valmistuu, mutta ammattikorkeakoulusta sain hyvät eväät työelämään.

Työpaikkoja etelässä

Maria kertoo, että hänen Luonnonvara-alan yksiköstä valmistuneet opiskelijakaverinsa ovat työllistyneet hyvin ja vieläpä koulutusta vastaaviin tehtäviin.

– Työpaikkoja tuntuu olevan ainakin Etelä-Suomessa. Agrologille tosin luulisi löytyvän hommia nimenomaan maakunnista, hän kummastelee.

Tuoreita hakijoita Maria neuvoo tutustumaan koulutusohjelmaan ennalta, ettei tule ikäviä yllätyksiä ja keskeytyksiä.

– Osa opiskelijoista keskeytti opintonsa, koska ne eivät vastanneet heidän odotuksiaan. Ala soveltuu maataloudesta, eläimistä ja viljelystä kiinnostuneille ihmisille. Ei kannata lähteä opiskelemaan, elleivät nuo asiat kiinnosta, hän ohjeistaa.

Opiskelijoita Maria kehottaa ottamaan opiskeluajasta kaiken irti.

– Käyttäkää opiskeluaika hyödyksi. Työelämässä ehtii kyllä olla ihan tarpeeksi.
Kommentit

1.4.2009 klo 07:45
Hyvä Maria!
saara :)

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook