Alumnit

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Kullervo Kettu toi menestystä Thesiksessä

Teksti ja kuva: Susanna Siironen

Suuhygienistiksi valmistuneen Anna-Leena Hanhelan opinnäytetyönä laadittu satukirja on yksi tämän vuoden Thesis-kilpailun voittajista.

Testiryhmän lapset kommentoivat Anna-Leenan Hanhelan opinnäytetyönä tekemää kirjaa hauskaksi ja sen hahmoja söpöiksi. Hammaslääkärin välineitä oli heidän mielestään kiva katsella kirjasta.

"Kullervo Kettu käy Iloisen Hampaan hoitolassa" -kirja auttaa lapsia valmistautumaan heidän ensimmäiseen hammashoitolakäyntiinsä. Luova prosessi oli Anna-Leena Hanhelan mielestä paras tapa toteuttaa opinnäytetyö.

Kullervo Kettu opastaa 3–4-vuotiaita lapsia heidän ensimmäisellä hammashoitolakäynnillään. Pelottavat asiat kuten hammaslääkärituoli ja terävän näköiset välineet tulevat satukirjan avulla lapselle tutuiksi.

– Omien lasten kautta olen huomannut, että ensimmäinen hammashoitolakäynti on pelottava lapselle, joten päätin tehdä satukirjan, joka helpottaa asiaa. En myöskään halunnut tehdä opinnäytetyönäni mitään kuivaa tutkimusta, Anna-Leena nauraa.

Anna-Leenan lapset ovat muutenkin olleet tiiviisti mukana opinnäytetyön tekemisessä, sillä hänen 10-vuotias tyttönsä on kuvittanut kirjan ja lapset ovat myös kommentoineet kirjaa matkan varrella.

Hammashoitola satumaailmassa

Suuhygienistiksi viime jouluna valmistunut Anna-Leena kertoo idean opinnäytetyöhönsä syntyneen jo toisen opiskeluvuoden aikana. Hän sanoo, ettei ole katunut päätöstään opinnäytetyönsä aiheesta missään vaiheessa. Mielenkiintoinen aihe saa tarttumaan haastavampaankin projektiin.

– Ei se ole mikään mahdoton asia tehdä tällainen kirja. Sadun juonen kirjoitin lähes yhdeltä istumalta ja sen pohjalta alettiin muokata kirjaa eteenpäin, Anna-Leena muistelee.

Satukirja on sijoitettu eläinten maailmaan, ja juoni kulkee ensimmäisen hammashoitolakäynnin hoitopolun mukaan. Satuun Anna-Leena on upottanut uusinta tietoa lasten hampaidenhoidosta. Opinnäytetyötä tehdessään hän sai astua taas lapsen kenkiin.

– Haasteena oli osata kertoa asiat niin, että ne uppoavat lapsiin. Aluksi tein tekstistä liian vaikeaselkoista, mutta muokkasimme ja yksinkertaistimme asioita. Piti varoa, ettei tästä tule tietokirja kun sen pitäisi pysyä satukirjana.

Menestystä ja kunniaa

Anna-Leenan erilainen opinnäytetyö huomattiin myös valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen Thesis-opinnäytetyökilpailussa. Raati kehuu muun muassa opinnäytetyön työelämäläheisyyttä. Anna-Leena sanoo olleensa häkeltynyt kuullessaan voitosta.

– Kyllä se tuntuu uskomattomalta ja hienolta. Tuntuu, että sai hyvän palkan tuosta kaikesta aherruksesta, hän iloitsee.

Anna-Leenaa harmittaa opinnäytetyössään ainoastaan kunnollisen markkinointisuunnitelman puuttuminen. Hän uskoo Thesis-kilpailun menestyksen antavan kuitenkin potkua markkinoinnillekin, ja Anna-Leena aikoo tarjota satukirjaansa hammashoitoloihin.

Satukirjan tekeminen opinnäytetyönä ei välttämättä tule opiskelijalle ensimmäisenä mieleen, mutta Anna-Leena suosittelee muillekin samankaltaisia projekteja.

– En usko, että olisi tämän mukavampaa tapaa tehdä opinnäytetyö kuin tällaisena luovana prosessina. Kaikki on edennyt mukavasti omalla painollaan, kun sain projektin käyntiin.

Anna-Leenan ei tarvitse myöskään kauaa miettiä, mikä on ollut paras hetki opinnäytetyön tekemisessä.

– Paras hetki oli, kun sain valmiin kirjan käteen.
Kommentit

7.12.2012 klo 13:37
A fabulous pal sure isn't partner, though partner are the pal.
http://www.nikeschuheherrende.com/

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook