Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Opiskelijan matkassa: Raahen tiivis ja hyvä ilmapiiri miellyttää

Teksti: Jaana Kangas Kuva: Pekka Kallasaari

Extra hyppää uusien opiskelijoiden matkaan ja syyskuussa kyselemme ensimmäisen vuoden opiskelijoilta, miltä ensimmäiset hetket opintojen parissa maistuvat. Seuraavan kerran kuulemme heidän mietteitään alkuvuodesta ja viimeisen kerran heinäkuussa, kun he summaavat lukuvuotensa annin.

Nimesi, ikäsi ja kotipaikkakuntasi?

- Olen Marjo Rytilahti, 21 vuotta ja kotoisin Oulusta.

Mitä opiskelet?

- Liiketaloutta Raahen tekniikan ja talouden kampuksella. Keväällä tiedän tarkemmin, mikä on suuntautumisvaihtoehtoni. Tällä hetkellä kiinnostaisi johtamisen ja yrittämisen suuntautumisvaihtoehdot.
24/7 olen ollut menossa mukana.

Miksi valitsit kyseisen alan?

- Unelma-ammattini olisi ravitsemusterapeutti. Olen tehnyt kuitenkin myyntityötä, josta kiinnostus tradenomikoulutusta kohtaan syntyi. Myös kaverini ovat kertoneet alasta ja se lisäsi kiinnostusta.

Millainen on koulutus- ja työtaustasi?

- Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2007 Oulun Lyseon lukion IB-linjalta. Sen jälkeen olen ollut kaupassa töissä ja aikaisemmin tehdastyössä. Olen ollut myös vapaaehtoistyössä ulkomailla.

Mitä odotat opiskelultasi?

- Haluan koulutuksen ammattiin, saada alan töitä ja tutustua uusiin ihmisiin. Toivottavasti saan luotua hyviä kontakteja ja lähteä ehkä ulkomaille sekä tietysti puuhata kaikkea hauskaa.

Miten ensimmäiset päivät ovat menneet?

- Hauskaa on ollut! Olen tutustunut paljon uusiin ihmisiin ja tuutorit ovat olleet tosi mukavia. 24/7 olen ollut menossa mukana. Odotan innolla opiskelua sen perusteella, mitä tuutorit ovat kertoneet opintojaksoista.

Miksi tulit Raaheen opiskelemaan?

- Raahessa on jo ennestään tuttuja ihmisiä. Täällä on myös pienet piirit ja tiivis henki, josta tykkään. On kivaa, kun kaikki tuntevat kaikki.

Miltä uusi kotikaupunki vaikuttaa?

- Raahe vaikuttaa rauhalliselta ja kivalta paikalta. Pidän siitä, että täällä on uutta ja vanhaa sekaisin. Raahen kampus on tosi mukavalla ja hienolla alueella. En ole vielä niin tutustunut kaupunkiin, mutta hyvältä tämä vaikuttaa.

Toiko ensimmäinen viikko suuria järkytyksiä?

- Ei vielä.

Entä positiivisia yllätyksiä?

- Se, miten hyvin kaikki ovat tulleet toimeen toistensa kanssa ja kuinka kivoja ja auttavaisia tuutorit ovat olleet.

Jännittääkö opiskelun aloittaminen?

- Kyllähän se vähän jännittää. Varsinkin se, millaisia opettajat ovat.

avain Avainsanat: liiketalous, tradenomiViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook