Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Opiskelijan matkassa: uutta näkökulmaa tanssiin

Teksti ja kuva: Aleksanteri Pikkarainen

Extra hyppää uusien opiskelijoiden matkaan ja syyskuussa kyselemme ensimmäisen vuoden opiskelijoilta, miltä ensimmäiset hetket opintojen parissa maistuvat. Seuraavan kerran kuulemme heidän mietteitään alkuvuodesta ja viimeisen kerran heinäkuussa, kun he summaavat lukuvuotensa annin.

Nimesi, ikäsi ja kotipaikkakuntasi?

- Laura Wimmer, 21 vuotta ja Oulusta kotoisin.

Mitä opiskelet?

- Opiskelen tanssinopettajaksi seuratanssin suuntautumisvaihtoehdossa Kulttuurialan yksikössä.

Miksi valitsit kyseisen alan?

- Tanssi on elämäni. Viime aikoina olen kiinnostunut yhä enemmän tanssin opettamisesta. Haluan kehittyä opettajana sekä laajentaa tanssitietouttani monelta osin. Olen opettanut viimeisen neljän vuoden ajan kilpatanssijoita, mutta valitsin suuntautumisekseni seuratanssin, koska haluan monipuolistaa taitojani ja saada uutta näkökulmaa opettamiseen. Harkitsin logopedian opintoja yliopistolla, mutta totesin sen olevan mahdotonta tanssin rinnalla, joten päätin keskittyä tanssiin täysillä.

Millainen on koulutus- ja työtaustasi?

- Olen vuoden 2007 ylioppilas. Kilpatanssia olen harrastanut kuusivuotiaasta asti. Erikoistuin latinalaistansseihin 16-vuotiaana ja tanssinopetuksen aloitin 17-vuotiaana. Tanssin edelleen aktiivisesti kilpaa Suomessa ja ulkomailla. Seurani on Keminmaan Aida, jossa toimin myös kilpatanssivalmentajana ja harrasteryhmien vetäjänä.
- Olen vetänyt tanssitunteja myös oululaisissa kuntokeskuksissa parin vuoden ajan. Vedän lisäksi soololattari-tunteja vapaa-ajan tanssiharrastajille ja yhteensä opetusta kertyykin noin 15–20 tuntia viikossa. Ensi kauden kilpailukausi on startannut ja kisoja on noin joka toinen viikonloppu.

Mitä odotat opiskeluiltasi?

- Odotan löytäväni uutta näkökulmaa tanssinopetukseen. Haluan oppia näkemään tanssin opettajan silmin opiskelijan näkökulman sijaan. Lisäksi minun pitää oppia olemaan miehen roolissa, sillä opetan myös heitä. Tavoitteeni on kehittää tanssitaitoja ja -tietoutta kilpatanssin ulkopuolelta, muiden suuntauksien osalta. Seura- ja kilpatanssin välillä on useita eroja, joiden osalta odotankin kovia haasteita. Odotan innolla myös vierailevia opettajia sekä itse tanssin ulkopuolisia opintoja, kuten esimerkiksi anatomiaa.
Tanssi on elämäni.

Miten ensimmäiset päivät ovat menneet?

- Hyvin on mennyt ja nyt on päästy jo tanssimaan. Heti alusta asti on ehtinyt oppia uutta. Kaikki opiskelijat on otettu hyvin vastaan. Ryhmämme on mukava ja monipuolinen, on paljon eri-ikäisiä, -taustaisia ja -luonteisia ihmisiä. Hienoa on se, että tanssiessa taustat ikään kuin unohtuvat ja kaikkien vahvuuksia ja heikkouksia pystytään hyödyntämään. Hiki tuli heti ensimmäisenä päivänä, joka kului todella nopeasti.
- Odotan innolla eri tanssityyleihin, kuten jazziin ja balettiin, tutustumista. Puitteet opiskeluun vaikuttavat olevan kunnossa. Tilat ovat viihtyisiä ja salit sopivan kokoisia. Opettajat vaikuttavat mukavilta, yhteistyökykyisiltä ja ammattitaitoisilta.

Miksi jäit Ouluun opiskelemaan?

- Tietääkseni vastaavaa koulutusta ei muualla järjestetä. Oikeastaan täällä opiskelu on kannaltani napakymppi. Asun, valmennan ja harjoittelen Oulussa ja tanssiparini ja työni ovat täällä. Tilanne ei voisi olla parempi.

Toiko ensimmäinen viikko suuria järkytyksiä?

- Järkytyksestä ei ehkä voi puhua, mutta tanssin porukka on yllättävänkin värikästä. Tanssijat ovat hulluja ja kovaäänisiä. Tämä kävi selväksi alusta asti käytävillä kulkiessamme. Ainakaan opiskelu ei tule olemaan tylsää.

Entä positiivisia yllätyksiä?

- Kaikkien suuri innostus ja motivaatio yllättivät positiivisesti. Yhteishenki on tanssinopiskelijoilla loistava ja täällä on helppo olla oma itsensä. Kaikki hyväksytään ja omia vahvuuksiaan pystyy hyödyntämään hienosti koko ryhmän hyväksi. Myös ryhmämme suuri koko yllätti positiivisesti, kuudentoista hengen seuratanssiryhmä on suurin tähän asti ja henki on hyvä. Olemme ehtineet suunnitella jo ulkomaanmatkaakin opintojen loppupuolelle.

Elämäsi tuntuu olevan täynnä tanssia, joten on pakko kysyä, mitä teet vapaa-ajallasi. Miten irtaudut tanssista?

- Ystäväpiiriini kuuluu paljon ihmisiä tanssin ulkopuolelta. Heitä tapaamalla tanssiasioihin saa etäisyyttä. Otan vapaa-ajalla todella rennosti. Käyn vaikkapa keilaamassa enkä tanssimassa. Baarissakaan en juuri tanssi. Tanssin kautta pääsee myös matkustelemaan, mikä tavallaan myös rentouttaa, vaikka reissuun lähdetäänkin kilpailemaan. Oikeastaan en lapsesta asti ole ehtinyt muiden harrastusten pariin eikä ole haluttanutkaan. Rakastan tanssia.

avain Avainsanat: tanssi, tanssinopettajaViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook