Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Opiskelijan matkassa: mielenkiintoiset opintojaksot odottavat

Teksti ja kuva: Jaana Kangas

Extra hyppää uusien opiskelijoiden matkaan ja syyskuussa kyselemme ensimmäisen vuoden opiskelijoilta, miltä ensimmäiset hetket opintojen parissa maistuvat. Seuraavan kerran kuulemme heidän mietteitään alkuvuodesta ja viimeisen kerran heinäkuussa, kun he summaavat lukuvuotensa annin.

Nimesi, ikäsi ja kotipaikkakuntasi?

- Olen Henna Lepistö, 19 vuotta ja kotoisin Pietarsaaresta.

Mitä opiskelet?

- Opiskelen kätilöksi Oulun seudun ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysalan yksikössä.

Miksi valitsit kyseisen alan?

- Ala vaikutti sopivalta minulle. Aloitin sulkemalla vaihtoehtoja pois ja kiinnitin huomiota siihen, mistä aineista pidän. Haluan myös tehdä jotain ihmisläheistä, jossa pääsee auttamaan ihmisiä. Kahdeksannelta luokalta asti olen oikeastaan halunnut kätilöksi

Millainen on koulutus- ja työtaustasi?

- Kirjoitin keväällä 2009 ylioppilaaksi. Olen ollut töissä ainoastaan McDonald’sissa.

Mitä odotat opiskeluiltasi?

- Olen aina ollut sellainen opiskelijatyyppi. Haluan tarpeeksi haasteita ja mielenkiintoisia opintojaksoja. Toivottavasti ehdin opiskella kaikkia mielenkiintoisia opintojaksoja, joita opinto-oppaassa näytti olevan todella paljon.

Miten ensimmäiset päivät ovat menneet?

- Ensimmäisenä päivänä puhkuin intoa, mutta kaikki infot olivat todella puuduttavia. Opetuksen alkaminen on kuitenkin kivaa. Uusia naamoja on ollut paljon ja olen saanut uusia ystäviä.
Ainoastaan se yllätti, että meillä on jo joulukuussa ensimmäinen harjoittelu.

Miksi tulit Ouluun opiskelemaan?

- Olin päättänyt, että ennemmin lähden pohjoiseen kuin etelään opiskelemaan. Oulu on mielestäni kaunis kaupunki ja se on myös veden äärellä. Olen tosi tyytyväinen, että laitoin Oulun ensimmäiseksi vaihtoehdoksi. Täällä on tekemistä myös sunnuntaisin!

Miltä uusi kotikaupunki vaikuttaa?

- Todella mukavalta. Löysin heti uuden harrastuksen ja pidän siitä, että täällä on paljon harrastusmahdollisuuksia. EI tule koskaan tekemisen puutetta niin kuin Pietarsaaressa.

Toiko ensimmäinen viikko suuria järkytyksiä?

- Ei oikeastaan. Olin hamstrannut netistä paljon tietoa jo etukäteen. Ainoastaan se yllätti, että meillä on jo joulukuussa ensimmäinen harjoittelu.

Entä positiivisia yllätyksiä?

- Ainakin se, että ihmiset ovat olleet vastaanottavaisempia kuin odotin. He ovat avoimempia ja heihin tutustuu helposti.

Oletko tehnyt mitään lupauksia alkavalle lukukaudelle?

- Aion opiskella ruotsia kunnolla. En halua, että jos joskus haen Pietarsaaresta töitä, se jää riippumaan siitä, etten osaa tarpeeksi hyvin ruotsia. Aion myös luoda itselleni tarkan opiskelurytmin.

avain Avainsanat: kätilö, hoitotyöViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook