Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Kaupunginteatterilta draivia tulevaisuuteen

Teksti: Susanna Siironen Kuvat: Helena Rauatmaa

Oulun kaupunginteatterille soi Amy Wimehouse ja tunnelma on musiikin mukainen; rento ja konstailematon. Meneillään on ensimmäistä kertaa järjestetty ura- ja kontaktitapahtuma, Draivia kohtaamisiin. Saisiko siis olla lasillinen työnhaun työkaluja tai ehkäpä päivänkeitto "uusille urille"?

Suuhygienistiopiskelijat Linda Rantala ja Riikka Kuusela esittelivät ja markkinoivat hammashoitolan palveluita.

Keskiviikkona 24.3. Oulun kaupungin teatterille työnantajat ja -hakijat pääsivät kohtaamaan toisensa mukavan rennossa ilmapiirissä. Ensimmäistä kertaa järjestetty Draivia kohtaamisiin -tapahtuma keräsi kiinnostuneita näytteilleasettajia noin nelisenkymmentä. Uudenlainen kohtaamispaikka otettiin heti hyvin vastaan.

- Huomasimme, että Oulusta puuttuu tällainen tapahtuma, mutta tarvetta sille on. Vastaanotto on ollut hyvä, aamulla jouduimme jo toppuuttelemaan ihmisiä tuolla ala-aulassa, että avaamme vasta kello yhdeksän, nauraa Draivi Primus -hankkeen projektipäällikkö Auli Kärki.

Draivia kohtaamisiin -kontaktitapahtuma järjestettiin Ouluseutu yrityspalveluiden toteuttaman Draivi Primus -ESR hankkeen tiimoilta. Päivän aikana oli mahdollista esimerkiksi tutustua eri yritysten osastoihin, osallistua työpajoihin tai käydä hakemassa urakahvilasta työkaluja tulevaisuuden suunnitteluun.

- Tapahtuman tarkoitus on luoda kävijöille uusia kontakteja. Tämä vaatii myös kävijöiltä rohkeutta mennä esittelemään itsensä ja omaa osaamistaan työnantajille. Halusimmekin luoda rennon tapahtuman, missä työnantajatahoja on helppo lähestyä, Auli kertoo.
Joku onkin joskus sanonut, että kaiken muun voi opettaa paitsi asenteen, se on hirveän tärkeä muistaa.

Vahvuuksia etsimässä

Draivia kohtaamisiin -tapahtuman urakahvilassa pääsi keskustelemaan esimerkiksi eri oppilaitosten opinto-ohjaajien ja TE-toimiston työvoimaohjaajien kanssa. Ammattilaisten vinkit vaikkapa CV:n tekemiseen kiinnostivat kävijöitä. Saana Härkönen jyväskyläläisestä Zestmark yrityksestä oli urakahvilassa auttamassa nuoria löytämään omia vahvuuksiaan.

Saana oli hyvillään siitä, että messukävijät olivat valmistautuneet tapahtumaan hyvin. Kävijät tiesivät mitä halusivat messuilta ja kysymyksiä tuli kuin apteekin hyllyltä.

Draivia kohtaamisiin -tapahtumasassa pystyi tutustumaan muun muassa alueen yrityksiin.

- Aika paljon on keskusteltu siitä, että mistä ja miten niitä töitä voisi saada, miten oppisi luottamaan siihen omaan osaamiseen ja siihen, että työtä tekemällä kyllä oppii. Joku onkin joskus sanonut, että kaiken muun voi opettaa paitsi asenteen, se on hirveän tärkeä muistaa, Saana neuvoo.

Esillä yritykset ja osaajat

Profiilikeskus Oy:n myyntipäällikkö Tuula Liikasen mielestä messut on yrityksille loistava mahdollisuus olla esillä ja saada kontakteja tulevaisuuden tekijöihin.

- Monikaan opiskelija ei tiedä, että meille voisi tulla harjoitteluun. Tarjoamme opiskelijoille niin harjoittelupaikkoja kuin opinnäytetyön teko mahdollisuuksia. Täällä pääsemme opiskelijoiden tietoisuuteen, Tuula pohtii.

Draivia kohtaamisiin -kontaktitapahtumassa myös opiskelijat pääsivät esille. Osaaja-areenalla paikalliset oppilaitokset ja opiskelijat esittelivät osaamistaan. Oulun seudun ammattikorkeakoulusta taitojaan oli esittelemässä joukko suuhygienistejä.

- Markkinoimme hammashoitolamme palveluita ja esittelemme mitä kaikkea hoitolassa tehdään, kuten valkaisua. On hyvä, että täällä on esillä niin yritykset kuin opiskelijatkin, silloin todennäköisemmin tarpeet kohtaavat toisensa, Riikka Kuusela pohtii.

avain Avainsanat: tapahtumatViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook