Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Matka radiologian keskipisteeseen

Teksti ja kuva: Jussi Kotila

European Congress of Radiology, eli ECR on maailman toiseksi suurin radiologian alan tapahtuma, joka kerää vuosittain 19 000 kävijää. Tapahtumassa alasta kiinnostuneet ja sen parissa työskentelevät ihmiset muun muassa jakavat tutkimustuloksiaan ja tutustuvat uuteen teknologiaan. Tänä vuonna Wienissä järjestettyyn kongressiin osallistuivat myös joukko Oamkin radiografian ja sädehoidon opiskelijoita sekä heidän yliopettajansa.

Röntgenhoitajiksi opiskelevat Jouni Norman (vas.), Vesa Oksanen, Mika Possakka sekä Marjo Rikkola viettivät hiihtolomansa Wienissä järjestetyssä radiologian kongressissa. Lisäksi mukana olivat Oamkista myös Wienissä opiskelijavaihdossa oleva Susanna Näätänen sekä yliopettaja Anja Henner.

Erityisen merkittävän oamkilaisten reissusta tekee se, että he olivat ensimmäiset suomalaiset opiskelijat, jotka ovat päässeet mukaan kongressiin. Tapahtumassa oli myös esillä opiskelijoiden tekemä posteri, eli tutkimustulosten esittely, joka takasi porukalle myös sisäänpääsyn tapahtumaan.

- Idea kongressiin osallistumisesta lähti liikkeelle jo ensimmäisenä opiskeluvuonna, kun yliopettajamme Anja Henner kertoi meille tapahtumasta. Päätimme tehdä ensimmäisen työharjoittelujaksomme pohjalta posterin, jonka lähetimme eteenpäin viime syksynä. Ennen joulua saimmekin sitten tiedon, että posteri oli hyväksytty mukaan kongressiin, muistelee vastaikää Wienistä opiskelijatovereineen palannut Marjo Rikkola.

Millä vain tutkimustuloksen esittelyllä ei kongressiin ole asiaa. 10 000 ympäri maailmaa lähetetystä posteri-hakemuksesta 3 000 hyväksyttiin mukaan.

Suuri ja mahtava ECR

Paikan päällä Wienissä ECR-kongressin ensikertalaisia hämmästytti eniten tapahtuman laajuus. Sähköisten posterien lisäksi kongressi tarjosi aamusta iltaan erilaisia luentoja sekä "neljä ouluhallillista" messutilaa, jossa laitevalmistajat esittelivät kävijöille uusia innovaatioitaan.

- Vaikka tiesimme etukäteen että tapahtuma tulee olemaan iso, tuli kongressin todellinen laajuus täytenä yllätyksenä. Oli todella vaikeaa käsittää, kuinka valtava ECR lopulta on, Jouni Norman muistelee.

Viisi päivää kestäneen kongressin aikana ryhmä muun muassa seurasi radiologian huippunimien luentoja, tutustui alan uusiin tutkimustuloksiin sekä laitteisiin sekä loi kontakteja tuleviin kollegoihinsa. Kongressin päätyttyä osa opiskelijoista jäi vielä Wieniin tutustumaan paikalliseen röntgenhoitajien oppilaitokseen.

- Kyllä siinä sivussa ehti toki myös hieman nähdä Wieniä, vaikka ohjelmaa kyllä piisasikin, Vesa Oksanen naurahtaa.
Olihan se myös hienoa nähdä ja kuulla livenä monia radiologian guruja, joiden kirjoittamia oppikirjoja olemme opintojemme aikana lukeneet.

Onnistunut reissu

Jälkikäteen reissusta jäi mukana olleille erittäin hyvät fiilikset.

- Kongressista sai erinomaisen kuvan siitä, mihin alamme on kehittymässä. Oli mahtavaa todeta itsekseen paikanpäällä, että täällä sitä nyt ollaan. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan, Mika Possakka kertoo.
- Olihan se myös hienoa nähdä ja kuulla livenä monia radiologian guruja, joiden kirjoittamia oppikirjoja olemme opintojemme aikana lukeneet, Marjo jatkaa.

Tulevat röntgenhoitajat uskovat, että matkasta on hyötyä myös tulevaisuudessa. Erikseen järjestetyssä suomalaisten illassa luotiin tärkeitä kontakteja, joista voi olla apua työnhaussa.

Lisäksi reissu tarjosi myös mukavaa vaihtelua opiskelun arkeen.

- Kyllähän tällainen matka paransi myös meidän ryhmähenkeä, Marjo kertoo ja muut mukana olleet nyökkäilevät hyväksyvästi.

Tuleville opiskelijoille kongressivierailijoiden viesti on myös selvä: reissuun kannattaa ilman muuta lähteä.

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook