Kaupungit

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Oamk tarjosi salamavalojen räiskettä ja kahvia

Teksti ja kuvat: Susanna Siironen

Oulun seudun ammattikorkeakoulu oli näyttävästi esillä Oulussa järjestetyssä Taitaja 2010 -tapahtumassa. Kolmipäiväinen tapahtuma keräsi paikalle kaikkiaan 51 000 kävijää, joista suurin osa oli peruskoulu- ja lukioikäisiä nuoria. Oamkin messuosasto ja olohuone osoittauivat tapahtumassa hiteiksi.

"Muistakaa miettiä tarkkaan, mitä seinään kirjoitatte, sillä ne toteutuvat", kuvaaja Riku Miettunen lupaili Oamkin messuosastolla.

Katso tunnelmia Oamkin osastolta

Taitaja 2010

Oamkin, Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) ja Oulun seudun ammattiopiston (Osao) yhteinen messuosasto oli Taitaja 2010 -tapahtumassa oikea vetonaula ja heti ensimmäisestä kisapäivästä asti osastolla kävi hulina.

Messuosaston seinään pääsi luvan kanssa kirjoittamaan tulevaisuuden toiveitaan ja kysymys kuului, mikä sinusta tulee isona. Osasto toimi myös valokuvausstudiona ja tulevaisuuden haaveensa paljastaneet saivat muistoksi kuvan itsestään seinän edessä.

Salamavalojen räiskeen ja kisahulinan vastapainoksi Oamk tarjosi kävijöille myös kotoisan hengähdyspaikan. Toisena päivänä Taitaja 2010 -tapahtuman NRJ Areenalle nousi Oamkin olohuone, jossa pääsi lepuuttamaan jalkojaan ja juomaan vaikka kupillisen kahvia. Samalla Oamkin opiskelijat sekä opintotoimiston henkilökunta jakoivat tietoa opiskelusta Oulun seudun ammattikorkeakoulussa.

Essi Huovinen (vas.) ja Niina Pakanen saivat Oamkin olohuoneessa hyviä neuvoja tulevaisuutta varten.

Urasuunnitelmia

Vaikka suurin osa tapahtuman kävijöistä oli yläasteikäisiä, Oamkin olohuoneessa riitti innokkaita kyselijöitä. 15-vuotiaat Essi Huovinen ja Niina Pakanen pohtivat, mikä olisi heidän tulevaisuuden alansa.

- Haluaisin tulla musiikinohjaajaksi, sillä musiikki on kiinnostanut minua aina. Nyt on jo ajankohtaista miettiä näitä asioita, sillä tulee kiire, jos näihin paneutuu vasta ensi vuonna , Essi totesi.

Olohuoneessa Essille kerrottiin, millaisista asioista olisi tulevaisuudessa hyötyä ammattikorkeakoulun pääsykokeita ajatellen. Sairaanhoitoalasta kiinnostunut Niina oli tyytyväinen kuullessaan, että Oamkista on löytyy monia eri vaihtoehtoja suuntautua alalle.

- Ammatinvalinta asiat kiinnostavat jo ja on hienoa, että täällä pääsee kyselemään ihmisiltä, millaista se ammattikorkeakoulussa opiskelu oikein on, Niina sanoi.

Opiskelua ja elämää

Liiketalouden yksikössä tietojenkäsittelyä viimeistä vuottaan opiskeleva Jenni Paakkari oli Oamkin olohuoneessa vastaamassa nuorten kysymyksiin. Jenni kertoi nuorten olevan kiinnostuneita siitä, mitä eri yksiköitä ja suuntautumisvaihtoehtoja ammattikorkeakoulusta löytyy. Nuoria kiinnosti myös opiskelijaelämä ylipäänsä.

Kyllä minä olen kertonut, jos jokin tympii opiskelussa.
- Olen ollut aika yllättynyt siitä, että paljon on kysytty myös koulun ulkopuolisista asioista, kuten löytyykö opiskelija-asuntoloita ja onko Oulussa millaisia kuntosaleja, Jenni kertoo.

Jennin mukaan nuoret halusivat kuulla, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa todellisuudessa on. Monien mielestä nettisivuilta saa harvoin todellista kuvaa koulusta, sillä tarjolla on vain kiiltokuvia. Jenni totesikin kertovansa nuorille opiskelusta realistisesti, sillä tarkoitus on antaa nuorille mahdollisimman hyvin tietoa opiskelusta ja opinahjosta.

- Kyllä minä olen kertonut, jos jokin tympii opiskelussa, hän nauroi.

avain Avainsanat: tapahtumatKommentit

3.6.2010 klo 20:27
siis täs jutus noi kaks 15-w gimmaa on kyl tosi hot;)
stadilainen