Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Avointa opiskelua

Teksti: Anni Jyrinki Kuva: Pekka Kallasaari

Niinkin voi käydä, ettei opiskelupaikkaa tällä kertaa Oamkista irronnutkaan. Mutta ei hätä ole tämän näköinen, sillä vaihtoehtoja kyllä löytyy! Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa varsin varteen otettavan sellaisen.

Avoin ammattikorkeakoulu on tarkoitettu melkeinpä kenelle tahansa. Opiskelu on vaivatonta ja opinnot voi räätälöidä omien mieltymystensä mukaiseksi. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä yksi opintopiste Oamkin avoimessa amk:ssa verottaa kukkaroa vain kymmenen euron verran.

Jos siis tämän vuoden yhteyshaussa ei varsinainen opiskelupaikka Oamkista tärpännyt, niin kannattaa käydä ainakin vilkaisemassa osoite www.oamk.fi/avoin.

– Syksyn opintotarjonta julkaistaan heinäkuun ja elokuun vaihteessa. Kaikki mahdolliset opintojaksot eivät nettisivulta välttämättä edes löydy, vaan niitä kannattaa kysellä itse aktiivisesti suoraan Oamkin eri yksiköistä, kertoo Niko Peltokangas, avoimen ammattikorkeakoulun suunnittelija.

Aivan kuin tutkinto-opiskelija

Avoimen ammattikorkeakoulu opintoja alkavat elo-syyskuun vaihteessa ja vielä myöhemmin syksyllä kakkosjaksojen alkaessa.

– Opintoja pitäisi olla tarjolla kaikilta Oamkin koulutusaloilta ja opintotarjonta tarkentuu koko ajan loppukesän syksyn mittaan, Niko painottaa.

Niko korostaa, että suuri osa avoimen opiskelijoista opiskelee itse asiassa muilla opintojaksoilla kuin verkossa erikseen markkinoiduilla.

– Muuhun tarjontaan pääsee käsiksi olemalla yhteydessä haluamansa yksikön yhteyshenkilöön, jonka yhteystiedot löytyvät sivuiltamme.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa tarjotaan niin sanottua integroitua opetusta.

– Avoimen opintojaksot ovat aivan samoja kuin tutkinto-opiskelijoiden opinnot. Eli avoimen opiskelijat suorittavat opintojaan tutkinto-opiskelijoiden mukana.
– Parasta tässä on, että yleensä nämä avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opintojaksot luetaan hyväksi tutkintoon, jos myöhemmin hakee Oamkiin ja pääsee valinnan kautta sisälle, Pelkokangas valottaa toimintaperiaatetta.

Taattua hyötyä tarjolla

Oamkin avoin amk on siis äärimmäisen hyvä väylä päästä kiinni ammattikorkean opinnoista. Jos Oamkiin pääsee opiskelemaan myöhemmin, on tuleva opiskeluaika avoimessa suoritettujen opintojaksojen ansiosta jo lyhentynyt reippaasti.

Avointa ammattikorkeakoulua voi suositella myös, koska sen kautta on helppo testata, mikä ala itseä todella kiinnostaisi.

Opintoja on tarjolla päivisin ja iltaisin sekä verkko- tai monimuoto-opintoina, joten opiskelun voi varmasti sovittaa sopivaksi omaan elämäntilanteeseen.

Opintoihin voi hakeutua ympäri vuoden, ilmoittautumisajat huomioiden. Ilmoittautumisajat ja –ohjeet löytyvät Avoimen ammattikorkeakoulun www-sivuilta.


avain Avainsanat: avoinViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook