Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Harrastuneisuudesta on etua työmaailmassa

Teksti: Jaana Kangas Kuva: Milan Kolarovic

Jos haaveilee työpaikasta raahelaisessa tietotekniikka-alan yrityksessä ResCom Oy:ssä, kannattaa videopelien sijasta keskittyä opintoihin, ainakin ResComin toimitusjohtajan Raimo Seikkalan mukaan.

ResComin toimitusjohtaja Raimo Seikkala toivoo yhä enemmän vuoropuhelua ammattikorkeakoulun ja yritysten välille.

ResComi on tietojärjestelmien, ohjelmistosuunnittelun ja ohjelmistoratkaisujen parissa toimiva yritys, joka työllistää yhteensä 17 ihmistä Raahen ja Oulun toimipisteissään. Suurin osa ResComin henkilökunnasta on valmistunut Oamkista.

– Raahen kampuksen opetus ja koulutusohjelmat ovat vastanneet hyvin meidän tarpeitamme, toimitusjohtaja Raimo Seikkala kertoo.

Raimo on mukana Raahen kampuksen liiketalouden ja tietotekniikan ohjausryhmässä, jossa ohjataan koulutusohjelmien sisältöä. Säännöllisistä tapaamista yrityksien ja ammattikorkeakoulun välillä on hyötyä molemmille osapuolille.

– Raahen kampus seuraa hyvin aikaansa. Toivoisin samanlaista vuoropuhelua myös Ouluun yritysten ja Oamkin välille. Oulun teknologiakaupungin menestystarinan jatkuminen vaatii toimenpiteitä myös Oamkissa, Raimo sanoo.

Koulutusta vastaavaa mielekästä puuhaa

Raahesta valmistunut tietojenkäsittelyn opiskelija Sami Murto teki harjoittelunsa ResComilla. Samin työtehtävät olivat koodausta sekä ohjelmistojen suunnittelua, toteutusta ja testaamista.

– Se oli sellaista koulutusta vastaavaa mielekästä puuhaa, Sami tiivistää osuvasti.
Me ResComilla arvostamme harrastuneisuutta. Vapaa-ajalla suosittelen kokeilemaan käytännössä niitä asioita, jotka on opintojaksoilla opetettu teoriassa.

Sami kertoo, että hän oppi todella paljon ollessaan ResComilla harjoittelussa. Opiskelusta saa hänen mukaansa hyvät perusteet, mutta harjoittelussa oppii paljon enemmän käytäntöä.

– Pyrimme ResComilla panostamaan harjoittelijoiden ohjaukseen ja osaamista vastaaviin työtehtäviin. Lisäksi kokeneen kaverin tuki on tärkeää harjoittelussa, kommentoi Samin esimiehenä toiminut Raimo.

Samilla on ollut onnea harjoittelupaikkansa suhteen monessa mielessä. Hän on päässyt näkemään sen, mitä oman alan työt käytännössä ovat ja hän on saanut sopivasti vapauksia. Lisäksi ResComi maksaa monista muista harjoittelupaikoista poiketen palkkaa harjoitteluajalta.

– Kyllähän se motivoi, kun saa tekemästään työstä jotain vastinetta, Sami kertoo.

Omalla ajalla kannattaa kokeilla

Opintojaksoilla opetetut asiat kannattaa opiskella kunnolla, mikäli haluaa päästä ResComille töihin. Oman opiskelualan seuraaminen lehdistä ja netistä kannattaa myös, sillä se auttaa ymmärtämään opetettavien asioiden tarpeellisuutta ja osaltaan lisää opiskelumotivaatiota.

– Me ResComilla arvostamme harrastuneisuutta. Vapaa-ajalla suosittelen kokeilemaan käytännössä niitä asioita, jotka on opintojaksoilla opetettu teoriassa, Raimo ohjeistaa.
– Myös harrastukset, joissa ihmissuhdetaidot kehittyvät, ovat tärkeitä ensimmäisen työpaikan saamiseksi ja siellä menestyäkseen.

Raimon mielestä Raahen kampuksen parhaita puolia on se, että koulutusta löytyy elinkeinoelämään paikallisiin tarpeisiin. Myönteistä kehitystä luo myös se, että vahvat paikalliset toimijat ovat edustettuina Raahen kampuksen neuvottelukunnissa.

– Systemaattinen vuoropuhelu Oamkin ja yritysten välillä on elintärkeää, koska se helpottaa valmistautumista toimintaympäristön jatkuviin muutostarpeisiin, Raimo tiivistää.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook