Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

IT-parkissa jokainen päivä on erilainen

Teksti: Jaana Kangas Kuva: Pekka Kallasaari

IT-parkin tiloista Raahen kampuksella löytyy tietokoneita ilman kuoria, robotteja ja innokkaita opiskelijoita niiden kimpussa. Mistä oikein on kysymys? Extra otti asiasta selvää!

Janne Helms ja Juha-Matti Pernu auttavat IT-parkissa muun muassa tietokoneongelmissa.

IT-parkki on Raahen kampuksella sijaitseva insinööriopiskelijoille tarkoitettu harjoittelupaikka. IT-parkissa työtehtävät vaihtelevat oman kiinnostuksen ja osaamisen mukaan, ja neuvoja ovat antamassa opettajat ja taitavammat ja kokeneemmat opiskelijat.

– IT-parkki on helppo kanava, johon ottaa yhteyttä ja jonka kautta tulla tekemään, kertoo yksi IT-parkin ohjaavista opettajista Jaakko Simomaa.

IT-parkki toimii ympärivuotisesti, mutta opiskelijoita se työllistää eniten kesäisin. Parkissa on myös joustavat työajat, jolloin työnteko luentojen välissä onnistuu helposti.

– IT-parkki on erityisesti tarkoitettu niille, joilla valmistuminen on lähellä, mutta harjoittelupisteet puuttuvat, Jaakko kertoo.

IT-parkista löytyy kaikenlaista tekniikkaa roboteista alkaen.

Kokonaisuus on tärkein

IT-parkissa pääsee tekemään monenlaisia asioita. Parkissa työskentelevät Janne Helms ja Juha-Matti Pernu pitävät siitä, että paremmat tekijät neuvovat, mikäli itsellä on ongelmia. Opiskelijat tekevät töitä ryhmässä, ja ohjaavat opettajat neuvovat, mikäli apua tarvitaan. Käytäntö vastaakin hyvin sitä, mitä luennoilla on opetettu teoriassa.

IT-parkista on hyötyä opiskelijoiden ohella myös opettajalle. Jaakko kertoo, että hän on oppinut paljon työnohjaamisesta.

– Ihmisten auttaminen eteenpäin on mukavaa puuhaa, Jaakko tiivistää.

Juha-Matille ikimuistoisin kokemus IT-parkissa työskentelystä on ollut pääseminen Metson tehtaille Ouluun ja Jyväskylään.

– Oli siistiä nähdä, millaista toimiminen isomman luokan yrityksen kanssa on, hän sanoo.

IT-parkissa tehdään monenlaista

Tyypillisiä työtehtäviä ovat nettisivujen tekeminen, tietokoneiden korjaus, erilaiset tilaukset ja myynti sekä videoiden digitointi ja editointi.

Janne ja Juha-Matti kertovat, että heille voi tulla tarjoamaan ihan minkälaista työtehtävää tahansa. IT-parkin asiakaskunta koostuu pääasiallisesti yksityishenkilöistä ja pienyrityksistä, mutta asiakkaina on myös isompia yrityksiä kuten Metso.

– Tyypillisiä työtehtäviä ovat nettisivujen tekeminen, tietokoneiden korjaus, erilaiset tilaukset ja myynti sekä videoiden digitointi ja editointi, pojat kertovat.

Opiskelijat pääsevät korjaustöiden ohella myös mukaan neuvotteluihin.

– Myyntityön oppiminen on todella hyvä asia työelämän kannalta, Juha-Matti painottaa.

IT-parkissa työskentelystä maksetaan pientä korvausta, mutta opintopisteet ovat pääasiallinen palkka työskentelystä. Raahen kampuksella toimivaa IT-parkkia vastaavaa ei löydä Oulun kampukselta.


avain Avainsanat:Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook