Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Fysioterapiaa teoriasta käytäntöön

Teksti: Jaana Kangas Kuva: Pekka Kallasaari

Harjoittelussa kokeillaan käytännössä sitä, mitä opintojaksoilla on teoriassa opetettu. Eikä harjoitteluun pääsyä tarvitse odottaa opintojen loppuvaiheeseen asti – harjoittelut nimittäin alkavat fysioterapian koulutusohjelmassa jo ensimmäisenä opiskeluvuotena.

Fysioterapian opiskelija Paula Wallin mukaan harjoittelussa oppii todella paljon, ja varsinkin kädentaidot kehittyvät huomattavasti.

Paula Walli on viittä vaille valmis fysioterapeutti ja menossa on hänen viimeinen harjoittelunsa. Fysioterapian 3,5-vuotiseen koulutusohjelmaan harjoitteluita sisältyy kaiken kaikkiaan seitsemän.

– Ensin käydään lävitse teoria, jonka jälkeen mennään suoraan kokeilemaan asioita käytännössä harjoitteluun. Näin harjoittelussa on helppo syventää teoriassa opittuja asioita, Paula kertoo.

Harjoittelussa oppii Paulan mukaan todella paljon ja varsinkin kädentaidot kehittyvät huomattavasti. Harjoittelussa myös pääsee tekemään sellaisia asioita, joita ei välttämättä pysty teoriatunneilla harjoittelemaan.

Harjoittelu muistuttaa siitä, mitä opiskelee

Harjoittelupaikassa on hyvä syventää omaa tietämystään ja ammattitaitoa työelämää varten.

Paulan mielestä on hyvä, että harjoitteluita on paljon, sillä konkreettisesti tekemällä saa varmuutta omaan työskentelyyn.

– Harjoittelut myös motivoivat opiskelemaan ja niiden avulla muistaa, mitä on opiskelemassa. Harjoittelussa myös näkee, mitä kaikkea fysioterapeuttina voi tehdä ja mihin itse haluaa suuntautua, Paula hehkuttaa.

Uusien fysioterapeuttiopiskelijoiden ei tarvitse huolehtia harjoittelupaikan löytämisestä, sillä yksikkö järjestää kuusi ensimmäistä harjoittelupaikkaa. Viimeinen harjoittelupaikka on vapaavalintainen.

– Harjoittelupaikassa pystyy itse vaikuttamaan siihen, mitä asioita oppii. Minulla on hyvät ohjaajat, joiden työskentelyä pääsen seuraamaan ja joiden kanssa suunnitellaan oma tekeminen harjoittelujaksolle.

Jalkaa oven väliin jo opiskeluaikana

Harjoittelu on hyvä tilaisuus tehdä itsensä tunnetuksi ammattimaailmassa. Jos työpaikkaa ei irtoa harjoittelupaikasta, työkokemusta saa ainakin rutkasti. Paula on päässyt harjoitteluidensa aikana tekemään lähes kaikkea, mitä fysioterapian koulutusohjelmassa on käsitelty eli ohjaamaan ryhmiä, tekemään yksilöterapiaa ja kokeilemaan erilaisia menetelmiä, kuten lämpö- ja sähköhoitoja.

– Harjoittelupaikassa on hyvä syventää omaa tietämystään ja ammattitaitoa työelämää varten, Paula pohtii.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook