Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Tonni käteen harjoittelusta

Teksti: Liisa Louhisalmi Kuva: Kaisa Tiri

SOK palkitsi neljättä kertaa parhaat ammattikorkeakoulujen harjoittelut. Oamkin Luonnonvara-alan yksikön opiskelija Heini Rautiola yllättyi iloisesti kuultuaan olevansa yksi neljästä voittajasta.

Agrologiksi opiskelevan Heini Rautiolan harjoittelu Agrimarketissa palkittiin yhtenä parhaista Praxis-stipendillä.

Tuleva agrologi, Heini Rautiola, sai hiljattain käteensä tuhannen euron arvoisen Praxis-stipendin.

– Yllätyin todella stipendin saannista. Olin laittanut hakemuksen kisaan kauan sitten ja olin jo lähes unohtanut koko asian, kun kuulin voitostani, Heini selvittää iloisena.

Tänä vuonna Praxis-stipendin saajia oli neljä. Stipendien takana on Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK), joka myöntää valtakunnallisia Praxis-stipendejä vuosittain S-ryhmässä onnistuneesti harjoittelunsa suorittaneille opiskelijoille. Stipendin voi saada tutkinto-opiskelija alasta riippumatta.

Stipendit kouraan Kokkolassa

Praxis-stipendien palkintojenjakotilaisuus pidettiin lokakuussa Kokkolassa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoululla. Sinne Heinikin matkasi.

– Palkintojenjakotilaisuus kesti kokonaisuudessaan noin puolitoista tuntia, ja se oli mielestäni erittäin mukava tilaisuus.

Palkittavat päätti S-ryhmän, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston, ammattikorkeakoulujen sekä SAMOK ry:n edustajista koostuva arviointiryhmä. Harjoittelun lisäksi arviointiin vaikuttivat siitä tehty raportti sekä harjoittelun ohjaajien lausunnot. Arviointikriteereitä olivat muun muassa opiskelijan hyvä käytännön osaaminen, oma-aloitteisuus ja kehittyminen.

Heini kuuli Praxis-stipendeistä harjoitteluohjaajaltaan.

– Hän kannusti minua hakemaan stipendiä.

Agrimarketin asiakaspalvelijana

Harjoittelu meni kyllä tosi hyvin. Vaihtelua ja vastuuta oli tarpeeksi. Pääsin näkemään kokonaisuudessaan maatalousmyymälän toimenkuvan.

Heini suoritti kahden ja puolen kuukauden mittaisen harjoittelunsa Oulaisissa Agrimarketissa kesällä 2009.

– Työtehtäviini kuului asiakaspalvelua ja myyntityötä eli oikeastaan kaikenlaisia tehtäviä, joita kaupassa työskennellessä on. Sain tehdä ihan vastuullisia tehtäviä, Heini kertoo.

Hän kertoo olevansa hyvin tyytyväinen harjoittelun kulkuun.

– Harjoittelu meni kyllä tosi hyvin. Vaihtelua ja vastuuta oli tarpeeksi. Pääsin näkemään kokonaisuudessaan maatalousmyymälän toimenkuvan.

Heini koki saaneensa harjoittelun aikana myös tarpeeksi haasteita. Hänen mukaan haastavinta oli, kun piti sisäistää lyhyessä ajassa kaikki maataloustuotteet.

– Opettavaisinta oli ehdottomasti asiakaspalvelupuoli, ja mukavintakin se oli. Odotinkin harjoittelulta nimenomaan sitä, että pääsen kehittämään asiakastaitoja.

Tulevaisuus vielä avoin

Heinin tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoimena, sillä nuori nainen opiskelee agrologin opintojen ohella elintarvikealalla.

– Kaupan ala ei kuitenkaan ole pois suljettu vaihtoehto. Ehkäpä elintarvike- ja kaupan alat voisi yhdistää, ahkera opiskelija suunnittelee.

Heini kertoo olevansa tyytyväinen opiskeluunsa Oamkissa ja Luonnonvara-alan yksikössä.

– Ajatukset Oamkista ovat olleet pelkästään positiivisia. Mielestäni se on kehittyvä, nykyaikainen ja kannustava opiskelupaikka, joka tukee ja antaa opiskelijalle paljon erilaisia mahdollisuuksia opintoihin. Opiskelu Oamkissa antaa varmasti niin sanotusti hyvät eväät työelämään siirtymiseen, Heini kehuu.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook