Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Tanssiaskelin ammattiin: Tekemistä riittää!

Teksti ja kuva: Jussi Kotila

Syyslukukauden alussa tutustuimme Extran sivuilla Sanna Yrjänheikkiin, joka opiskelee Oamkissa showtanssiopettajaksi. Parin opiskelukuukauden aikana onkin ehtinyt tapahtua jo paljon niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin.

Syksyn aikana maailman estradeja kolunnut Sanna Yrjänheikki innostui tanssimaan myös lumisessa Oulussa.

Tanssiaskelin ammattiin

Osa 1: Takaisin opiskelun pariin
Osa 2: Tekemistä riittää!
Osa 3: Ei pelkkää ruusuilla tanssimista

- Fiilikset ovat kyllä olleet aikamoista vuoristorataa, Sanna toteaa heti alkuun vetäessään yhteen ensimmäisiä kuukausia opintojensa parissa.

Hän kertoo alkusyksyn opintoineen tarjonneen paljon, sekä hyvässä että huonossa. Sanna loukkasi koulun alkaessa olkapäänsä, mikä rajoitti hänen tanssiopintojaan. Laakereille ei ole ollut kuitenkaan varaa jäädä lepäämään.

- Suurimpana yllätyksenä minulle on tullut se, kuinka raskasta opiskelu on ollut fyysisesti. Kun ensin vetää läpi koulun tanssitunnit ja sen päälle vielä omat treenit ja opetukset, joutuu kroppa kyllä melko koville, Sanna myöntää.

Opetustilat saavat puolestaan Sannalta kiitosta ja opettajien tasokin on hänen mielestään ok. Tosin hän toivoisi opetuksen suhteen enemmän vierailevia opettajia, sillä hän näkee että tanssissa on tärkeää saada uusia vaikutteita mahdollisimman paljon.

Vaikka opinnot eivät aivan olekaan sitä mitä Sanna tahtoisi, aikoo hän kuitenkin ottaa niistä kaiken mahdollisen irti.

- Koulun tanssilliset opinnot eivät oikein kohtaa minun vaatimuksia tanssinopettajaksi tulemisesta, varsinkaan street-lajien osalta. Koitan kumminkin olla positiivinen ja uskon siihen, että kaikesta on jonkinlaista hyötyä.

Opiskeluryhmä tukena

Risujen lisäksi Sannalta irtoaa myös paljon kehuja opintojansa kohtaan.

- Olen pitänyt paljon anatomian opinnoista, sillä ne ovat olleet minulle henkilökohtaisesti erittäin ajankohtaisia loukkautumisieni vuoksi. Tanssitunneilla olen saanut opettajiltani paljon myös vaikutteita ja apua omaan opettamiseeni.

Opiskelun pariin palaaminen muutaman vuoden tauon jälkeen on onnistunut Sannalta myös melko kivuttomasti. Kiitosta saavat avuliaat tuutorit sekä erityisesti hänen ryhmätoverinsa.

- Meidän ryhmä on todella monipuolinen ja taitava, mutta ennen kaikkea myös yhteishenki on mahtava. Kun ympärillä on tiivis ja vahva porukka, tuo se aina jonkinlaisen tuen ja turvan, joka helpotti varsinkin opintojen alussa.

Maailmannäyttelyä ja showspektaakkeleita

Viimeisten kuukausien aikana Sannalla on tanssin parissa riittänyt tekemistä myös koulun ulkopuolella. Syyskuussa hän matkasi duo-parinsa kanssa Shanghain maailmannäyttelyyn, jossa he edustivat Oulua ja Suomea tanssiteoksellaan. Viime viikot ovat puolestaan kuluneet risteillessä väliä Helsinki-Tukholma, sillä Sanna esiintyy Silja Serenadella Antti Tuiskun showspektaakkelissa.

- Maailman näyttelyssä esiintyminen oli kyllä aivan mahtava kokemus. Pakko myöntää että hyvä munkki kävi kun sinne päästiin. Laivakeikat ovat puolestaan olleet erittäin opettavaisia, vaikka itse show ei vastaakaan minun vahvinta osaamisaluettani tanssissa.

Sanna kertoo olevansa erittäin kiitollinen ja jopa yllättynyt koulun positiivisesta ja joustavasta suhtautumisesta koskien hänen tanssiprojektejaan.

- Kaikki ylimääräinen tekeminen ja prokkikset kuitenkin kuuluvat isona osana tanssijan, sekä tanssinopettajan arkeen. Katsonkin että kaikki tämä on erittäin hyödyksi tulevaisuuttani ajatellen, hän pohtii.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook