Opiskelu

Viimeksi päivitetty 31.8.2012 klo 15:26

Kaksi tutkintoa ja kaksi maata 3,5 vuodessa

Teksti: Niko Peltokangas Kuva: Pekka Kallasaari

Oamkin suomenkielisessä tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa ja englanninkielisessä Business Information Technologies –koulutusohjelmassa opiskeleminen saattaa viedä sinut vuodeksi Saksaan. Lopputuloksena takataskussasi on kaksi ammattikorkeakoulututkintoa.

Koulutusohjelmavastaava Ilkka Mikkosen mukaan kansainvälinen kokemus ja eurooppalainen kontaktiverkosto ovat tärkeitä valttikortteja työmarkkinoilla.

Keväästä 2011 alkaen suomen- ja englanninkielisten tietojenkäsittelyn koulutusohjelmien opiskelijoilla on ollut mahdollisuus hakea suorittamaan kaksoistutkintoa Oamkin saksalaiseen partnerikorkeakouluun Neu-Ulmiin. Kaksoistutkintoa opiskelemaan valitaan yhteensä viisi opiskelijaa. Opiskelijoilla täytyy olla toisen vuoden opinnot suoritettuina, kertoo koulutusohjelmavastaava Ilkka Mikkonen.

- Vaatimuksena on sujuva englanninkielen taito, riittävästi opintopisteitä ja riittävä opintomenestys, Ilkka listaa.
- Neu-Ulmissa opiskellaan englanniksi. Saksankielen taitoja ei siis tarvita.

Vuosi ulkomailla

Kaksoistutkinnon voi suorittaa normaalien opintojen puitteissa. Saksassa viettämänsä vuoden aikana opiskelija suorittaa vähintään 60 opintopistettä, jotka sisällytetään suoraan tutkintoon. Molempien tutkintojen kokonaislaajuus on 210 opintopistettä.

Kaksoistutkintoa suorittavat opiskelijat saavat myös kaksi tutkintotodistusta. Oamkista opiskelija saa Bachelor of Business Administration –tutkinnon. Neu-Ulmissa koulutusohjelma on nimeltään Information Management and Corporate Communication, ja sieltä valmistuvien tutkinto on Bachelor of Arts.

Myös kansainvälinen kokemus ja laaja kontaktiverkosto ovat tärkeitä valttikortteja tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Saksassa erikoistumisopinnot ovat hieman erilaiset.

- Saksassa opinnot keskittyvät hieman enemmän tietohallintoon ja sähköisen asioinnin ratkaisuihin. Oamkissa puolestaan keskitymme tietojärjestelmien kehittämiseen ja ohjelmointiin. Kurssien sisällöt eivät kuitenkaan ole täysin erilaiset, Ilkka kertoo.
- Myös kansainvälinen kokemus ja laaja kontaktiverkosto ovat tärkeitä valttikortteja tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Muutaman vuoden kuluttua kansainvälinen ylempi ammattikorkeakoulututkinto?

Kaksoistutkinto ei ole ainoa yhteistyömuoto näiden kahden korkeakoulun välillä. Oamk ja Neu-Ulm suunnittelevat yhdessä Bratislava City –korkeakoulun kanssa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa koulutusohjelmassa Applied Knowledge and Information Management. Tällöin opiskelijat voisivat suorittaa opintoja kaikissa kolmessa korkeakoulussa.

Koulutusohjelmavastaava (Degree programme in international business) Jyrki Holappa kertoo, että neuvottelut ovat käynnissä koskien liiketalouden opiskelijoiden mahdollisuudesta suorittaa ammattikorkeakoulututkinto kaksoistutkintona. Päätöksiä asiasta tehdään myöhemmin tänä keväänä.

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook