Opiskelu

Viimeksi päivitetty 2.3.2012 klo 11:16

Tanssiaskelin ammattiin: Kiitos ja näkemiin!

Teksti ja kuva: Jussi Kotila

Lukuvuoden päättymisen myötä myös Tanssiaskelin ammattiin –juttusarja on edennyt viimeiseen osaansa. Showtanssiopettajaksi opiskelleen Sanna Yrjänheikin opinnot Oamkissa päättyivät samalla ensimmäiseen opiskeluvuoteen. Tulevaisuudessa Sannaa odottavat tanssin saralla uudet haasteet uusissa maissa.

Sanna Yrjänheikin vaihderikas kouluvuosi on takana, mutta seikkailut vasta edessä.

Tanssiaskelin ammattiin

Osa 1: Takaisin opiskelun pariin
Osa 2: Tekemistä riittää!
Osa 3: Ei pelkkää ruusuilla tanssimista
Osa 4: Toimettomuuden sietämätön keveys
Osa 5: Vaikeuksista voittoon
Osa 6: Kiitos ja näkemiin!

Vaihderikkaan kouluvuoden jälkeen Sanna Yrjänheikki päätti jättää opintonsa Oamkissa.

- Päätös erota oli pitkän mietinnän tulos. Päällimmäinen syy eroamiseen oli se, että sain oman lajini hip hopin osalta liian vähän opetusta verrattuna muihin lajeihin.

Muita syitä päätöksen takana olivat halu muuttaa pois Oulusta sekä se, että tulevaisuudessa Sannaa kiinnostaa enempi ammattitanssijan kuin tanssiopettajan ura.

- En kuitenkaan kadu mitään. Kaikesta kuitenkin aina oppii ja kokemukset, sekä hyvät että pahat, kasvattavat ihmisenä. Opintojen myötä minulle vahvistui myös kuva siitä, mitä lopulta haluan omalta tanssiltani, Sanna kertoo.
Opintojen myötä minulle vahvistui myös kuva siitä, mitä lopulta haluan omalta tanssiltani.

Oamkille suositukset

Tanssiopettajuudesta kiinnostuneille Sanna suosittelee Oamkia omasta lopettamispäätöksestään huolimatta.

- Oamkin tanssiopettajakoulutus on oikea paikka sinulle, jos olet nimenomaan kiinnostunut opettajuudessa. Koulussa käsitellään asioita paljon juuri pedagogiselta kannalta. Erityisen tärkeää on myös olla motivoitunut katsastelemaan laajalti eri tanssilajeja, Sanna neuvoo.

Lisäksi hän painottaa, että tanssinopettajakoulutus on suunnattu nimenomaan valmiille tanssijoille.

- Jos olet vasta siinä vaiheessa omaa tanssiasi, että tavoitteesi ovat lähinnä tanssijana kehittymisessä, niin Oamk ei ole paikkasi, Sanna toteaa.

Oppia maailmalta

Sannan loppukesä kuluu kouluvuoden aikana saadun olkapäävamman kuntoutuksen, reissailun ja tanssi-workshoppien merkeissä. Syksyllä hän aikoo jättää Suomen taakseen. Suunnitelmissa on muutto poikaystävän luokse Kairoon, jossa Sanna pyrkii tanssimisen lisäksi työskentelemään myös tapahtumien järjestäjänä.

Vuoden vaiheessa suunta tulee olemaan kuitenkin jo toisella puolella maapalloa.

- Joulun jälkeen tarkoituksenani on lähteä New Yorkiin opiskelemaan omatoimisesti tanssia katutanssin pioneereilta. Aikomuksenani ei ole niinkään oppia tanssia koulutuksena tanssikouluista, vaan suoraan kaduilta ja klubeilta, Sanna kertoo suunnitelmistaan.
avain Avainsanat: tanssi, tanssinopettajaViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook