Apua

Viimeksi päivitetty 5.3.2012 klo 10:09

Ei mikään pölyisten kirjojen Mekka

Teksti ja kuva: Daniel Wallenius

Sosiaali- ja terveysalan uudessa kirjastossa etsitään tietoa tilavassa ja valoisassa ympäristössä.

Sofia Kesti (vas.) ja Linda Takalahti olivat leiriytyneet sosiaali- ja terveysalan kirjaston nurkkaan tekemään opinnäytetyötään.

Kolmatta vuotta kätilöiksi opiskelevat Sofia Kesti ja Linda Takalahti ovat kevättalvella viettäneet tiiviisti aikaa yksikkönsä kirjastossa opinnäytetyötä tehden. Sen aiheena on kirjallisuuskatsaus siitä, miten äidit ovat kokeneet keskenmenohoidon.

– Täällä sitä on helppo tehdä. On rauhallista ja kaikki tarvittavat lähteet ovat aivan vieressä, Sofia sanoo.

Kirjasto muutti uusiin tiloihin talvella, kun Sosiaali- ja terveysalan yksikön laajennus valmistui. Uudet tilat saavat Sofialta ja Lindalta paljon kiitosta.

– Tämä on tilavampi ja viihtyisämpi kuin ennen. Täältä myös löytää etsimänsä helpommin, Linda kiittelee.

Muutto toi uusia palveluita

Sosiaali- ja terveysalan kirjaston johtava informaatikko Tuija Lappalainen kertoo, että uudet tilat avasivat kirjastolle paljon uusia mahdollisuuksia. Kirjastoon rakennettiin neljä ryhmätyötilaa, joita opiskelijat voivat varata, hiljainen lukusali sekä AV-huone, jossa voi katsella elokuvia. Lisäksi kirjastosta löytyy tietokonetila, jossa voi sekä skannata että tulostaa. Kirjasto tarjoaa myös maksullista kopiointipalvelua.

Kirjaston pitää olla sellainen paikka, johon ei välttämättä tarvitse mennä hakemaan mitään.

Tuija kertoo, että käyttäjien palaute on ollut erittäin positiivista.

– He ovat kehuneet tiloja paljon. Erityistä kiitosta on tullut ryhmätyötiloista.

Kaikki tilat ja toiminnot on kevättalven aikana saatu vähitellen valmiiksi. Osaa tiloista voi käyttää jopa silloin, kun kirjasto ei ole auki.

– Esimerkiksi ryhmätyötiloihin pääsee kulkuläpyskällä, Tuija paljastaa.

Enemmän kuin pistäytymispaikka

Tuijan mukaan kysytyin kirjastopalvelu on erilaisten aineistojen käyttö. Tämä koskee sekä sähköisiä aineistoja, kirjoja että sanomalehtiä. Myös tietokoneet ovat kovassa käytössä.

Sofia ja Linda ovat ahkeria kirjaston käyttäjiä. Useimmiten he käyvät lainaamassa kirjoja, oman arvionsa mukaan pari kertaa viikossa. Kirjaston käyttö vaihtelee todella paljon sen mukaan, missä vaiheessa opintoja he ovat.

– Nyt tietysti opinnäytetyötä tehdessä täällä tulee vietettyä enemmän aikaa. Toisaalta opintoihimme kuuluu myös pidempiä harjoittelujaksoja, jolloin emme käy täällä ollenkaan, Sofia sanoo.

Kirjastossa on tyttöjen mielestä aivan omanlaisensa tunnelma.

– Se on paikka, jossa on rauhallista ja hiljaista. Kirjastossa ei koroteta ääntä, Linda sanoo.

Kirjaston tärkein ominaisuus ei Lindan ja Sofian mukaan ole saatavan tiedon ja materiaalin määrä, vaan viihtyisyys.

– Kirjaston pitää olla sellainen paikka, johon ei välttämättä tarvitse mennä hakemaan mitään. Siellä pitää voida vain olla rauhassa ja syventyä omiin ajatuksiinsa, Sofia sanoo.
avain Avainsanat: kirjastoViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook