Opiskelu

Viimeksi päivitetty 31.8.2012 klo 15:23

Tech Clubissa kaikki hyötyvät

Teksti: Heidi Hietala Kuva: Mikko Törmänen

Ouluun perustettavassa Tech Clubissa opiskelija kartuttaa vapaa-ajallaan taitoaan Windows Phone -sovellusten suhteen. Sponsorina tällä hetkellä oleva Microsoft tarjoaa työkalut ja saa Windows Phone Marketplaceen opiskelijoiden tekemiä sovelluksia.

Lasse Häll, Haili Li ja Antti Heikkilä ovat Oulu Business And Tech Club -yhdistyksen ydinryhmää.

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelman opiskelijat Lasse Häll ja Antti Heikkilä ovat viimeisen parin kuukauden aikana järjestäneet Oamkissa kokoontumisia, joilla tähdätään oululaisen Tech Clubin perustamiseen.

Idea sponsorivoimin toteutettavasta opiskelijoiden teknologiayhdistyksestä lähti Oulun yliopiston taloustieteiden tiedekunnassa markkinointia opiskelevan Haili Lin satuttua oikeaan aikaan oikeaan paikkaan kahdesti.

Ensin Haili osallistui Finanssi ry:n hallituksen jäsenenä vuorokauden kestäneen Windows Phone Hackathon -workshopin järjestelyihin marraskuussa. 24 tunnin suunnittelumaratonissa eri alojen opiskelijat ja sovelluskehittäjät koostivat 2-4 hengen tiimejä, jotka ideoivat Windows-puhelimeen mobiilisovelluksia Microsoftin huippuasiantuntijoiden avustuksella.

Finanssi ry:n, Oulun yliopiston Martti Ahtisaari Instituutti ja Microsoftin järjestämässä workshopissa valmistuneita sovelluksia julkaistiin Windows Phone Marketplaceen miljoonien käyttäjien ladattaviksi.

Tapahtuma onnistui ja Microsoftilta ehdotettiin, että yhteistyö jatkuisi Oulussa.
- Tapahtuma onnistui ja Microsoftilta ehdotettiin, että yhteistyö jatkuisi Oulussa, Haili iloitsee.

Pari päivää myöhemmin Haili ja Lasse tutustuivat Microsoftin ja Nokian järjestämässä Geeks On Wheels -tapahtumassa, joka oli suunnattu Windows Phonen sovelluskehityksestä kiinnostuneille.

- Siellä kuulimme, että tällaisia Student Tech Clubeja on ympäri maailmaa. Saman tien aloimme Hailin kanssa miettiä, saisimmeko perustettua Tech Clubin Ouluun, ensimmäistä vuottaa tietojenkäsittelyä opiskeleva Lasse kertoo.
- Itse opiskelen markkinointia enkä ole niinkään hyvä tietojenkäsittelyhommissa. Siksi ehdotin, että tästä tehtaisiin pilottihanke, johon myös business-opiskelijat otettaisiin mukaan. Näin päätettiin perustaa Oulu Business and Tech Club, Haili jatkaa.

Avoin kaikille kiinnostuneille

Nyt Tech Clubin perustaminen on hyvässä vauhdissa. Ensimmäinen Oulun Tech Clubin järjestämä Hackathon-tyylinen tapahtuma on suunnitteilla jo maaliskuuksi. Oulun yhdistys ei ole suunnattu ainoastaan opiskelijajäsenille, vaan ovet ovat avoinna kaikille kiinnostuneille.

- Ideaalitilanne on, että valmistuttuaan jäsenet jäisivät Tech Clubiin ja toisivat töiden kautta tulevaa osaamistaan takaisin yhdistykseen, Antti esittää.

Yhdistykseen halutaan mahdollisimman paljon jäseniä, jotta toiminta olisi aktiivista ja uusia sovelluksia syntyisi. Sponsorina on tällä hetkellä Microsoft, joka tarjoaa ohjelmistot ja on luovuttanut testipuhelimen Tech Clubissa syntyvien sovellusten testaamiseen.

- Microsoft tarjoaa Dreamspark-ohjelman kautta ohjelmistot periaatteessa kaikille Suomen korkeakouluopiskelijoille. Sovelluksien saaminen Marketplaceen on opiskelijoille ilmaista, Lasse huomauttaa.

Jatkossa Tech Club tulee etsimään yhteistyökumppaneita myös Oulun seudulta. Poikien mukaan Tech Clubissa voittavat sekä opiskelijat että sponsorit.

- Tämän kautta saa lisää kokemusta ohjelmoinnista, ja joiltain osin mahdollisesti myös opintopisteitä, Lasse kertoo yhdistyksen annista opiskelijalle.
- Lisäksi tässä voi verkostoitua ja samalla tulee kokemusta työelämästä, Haili täydentää.Kommentit

12.3.2012 klo 14:16
Hyvä juttu! Toivottavasti tämä innostaa useampia opiskelijoita liittymään Clubiin.
Jes!

19.3.2012 klo 17:28
Hienoa! Annetaanko lisää haastetta? Saataisko tämän clubin myötä ensimmäiset opiskelijat osallistumaan Microsoftin Imagine Cup -kilpailuun, kts. http://www.imaginecup.com/
Liisa

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook