Opiskelu

Viimeksi päivitetty 12.3.2012 klo 11:50

Zumba voi toimia terapiana

Teksti: Heini Strand Kuva: Teija Soini

Fysioterapian opiskelija Mia Tornberg perusti kaverinsa kanssa yrityksen, jotta voisi tarjota oululaisille liikkujille zumba-tunteja ilman sitoumuksia.

Liikunnanohjaaja Mia Tornbergin tunneilla ollaan avoimia, heittäytyviä ja iloisia.

Zumba on laji, joka herättää enää harvassa liikunnan harrastajassa ihmetystä. Sen on huomannut myös liikunnanohjaaja Mia Tornberg omilla zumba-tunneillaan.

- Nykyään, kun tunnilla kysyy, kuka on ensimmäistä kertaa zumbaamassa, harvan käsi nousee.

Mia itse kokeili zumbaa ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, kun laji oli vasta rantautumassa Suomeen.

- Olin ensimmäisten oululaisten ohjaajien joukossa, jotka alkoivat vetää zumba-tunteja, Mia kertoo.

Sittemmin tuo latinalaisvaikutteinen tanssiliikuntatunti on vienyt Mian mukanaan. Hän perusti vuodenvaihteessa ystävänsä Kaisa Takatalon kanssa yrityksen zumbaa varten.

- Meidän tarkoituksenamme on tarjota vakituisia zumba-tunteja oululaisille liikkujille, niin yksilöille kuin yrityksille ja yhteisöillekin. Haluamme Kaisan kanssa keskittyä nimenomaan zumban alkuperäiseen konseptiin, jonka mukaan se on ohjaajansa näköinen setti. Teemme tunnista juhlaa, jossa hiki tulee bonuksena.
Parasta on ollut, kun voin tehdä omaa juttuani tutussa toimintaympäristössä.

Sekä Mia että Kaisa ovat molemmat ohjanneet jumppia ennenkin. Mia on toiminut ryhmäliikuntaohjaajana kansalaisopistolla, seuratasolla, korkeakoululiikunnassa ja kuntosaleilla. Hänellä on kokemusta monenlaisista ryhmistä ja liikuntalajeista sekä myös erilaisista kulttuuriympäristöistä.

- Asuin Namibiassa aikani ja siellä innostuin afrotanssista ja sen yhdistämisestä jumppaan. Olen tehnyt siitä oman juttuni, josta on tykätty paljon.

Terapeuttista ryhmäliikuntaa

Tuoreelle yrittäjälle mikään ei ole vielä osoittautunut erityisen haastavaksi.

- Parasta on ollut, kun voin tehdä omaa juttuani tutussa toimintaympäristössä. Tässä voin promotoida asiaa, johon itse uskon täysillä. Oma paikka tuoreena yrityksenä meidän täytyy toki löytää Oulun laajalla ryhmäliikuntakentällä, mutta se on lähinnä hyvä tulevaisuuden haaste.

Oulun alueella zumba-ohjaajia on tätä nykyä paljon, joten kilpailu on kovaa. Zumba on lisensoitu tuotemerkki, jonka käyttöä valvotaan tarkkaan.

- Me olemme Kaisan kanssa lisensoituja ohjaajia, mikä tarkoittaa sitä, että maksamme lisenssimaksua ja olemme käyneet tarvittavat koulutukset. Kunhan tietyt periaatteet ja elementit täyttyvät, ohjaajilla on vapaudet tehdä tunneista oman näköisiä.

Mia opiskelee toista vuotta fysioterapiaa Oamkissa. Opintojen kautta Mialle on avautunut uusi terveysliikunnan maailma.

- Nykyään ajattelen entistä enemmän, kuinka hyvin pystyn palvelemaan ihmisiä ja vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Olen entisestään kiinnostunut ihmisten toiminnallisuudesta ja mietin liikunnan turvallisuutta, lähestyttävyyttä ja mielekkyyttä.

Perusajatuksena on ihmisten motivoiminen liikuntaan.

- Olen miettinyt, voiko ryhmäliikunta olla terapeuttista. Minun mielestäni voi ja yritän vastata omalla työlläni kysymykseen kyllä.

Mia kutsuu ihmiset omille tunneilleen sellaisina kuin ovat.

- Minäkin olen tunneilla oma itseni: avoin, heittäytyvä ja iloinen. Ihmiset hakevat tanssillisilta tunneilta tunteita ja arjesta irtautumista. Minun tehtäväni on innostaa ihmisiä positiivisuuteen ja tuottaa heille iloa.

Zumbaa ilman sitoumuksia

 • ZumbaOulu tarjoaa zumbatunteja ilman jäsenyyksiä tai sitoumuksia.
 • Kolme vakituista viikkotuntia:
  • ma klo 16.30–17.30 Heinätorin koululla
  • pe klo 17.00–18.00 Teuvo Pakkalan koululla
  • su klo 15.00–16.00 Pöllönkankaan koululla
 • Joka kuun ensimmäinen perjantai järjestetään 1,5 tunnin mittainen zumba-maraton.
 • Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset saavat maksuista alennusta.
 • Lisätietoa ZumbaOulun nettisivuilta.
avain Avainsanat: opiskelu, fysioterapia, zumbaViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

 • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook