Opiskelu

Viimeksi päivitetty 5.2.2013 klo 13:31

Hankkeilla saa kontaktin työelämään

Teksti: Daniel Wallenius Kuva: Jussi Tuokkola

Oamkissa pyörii jatkuvasti lukuisia hankkeita. Yksi mittavammista on alkuvuodesta päättynyt Oulun InnoMajakka, jonka välittämissä toimeksiannoissa oli mukana 322 opiskelijaa kaikilta Oamkin koulutusaloilta sekä 13 opiskelijaa Oulun yliopistosta.

Medianomi (AMK) Hanna Poropudas teki opinnäytetyönään selvityksen sosiaalisen median työkaluista ja mahdollisuuksista Pohjois-Pohjanmaan sihteeriyhdistykselle. - Yritin hieman miettiä, mistä he voisivat olla kiinnostuneita. Tuskin siellä mistään IRC-galleriasta olisi kannattanut puhua.

InnoMajakan tavoitteina oli vahvistaa innovaatioverkostoja ja kehittää työelämälähtöistä opetusta. Tarkoituksena oli, että opiskelijat tekisivät yhteistyötä alueen yritysten kanssa osana opintojaan Oamkissa.

– Paljon on tehty sellaisiakin hankkeita, joissa opettajat ja opiskelijat on irrotettu koulun arjesta hanketyöntekijöiksi. Tästä halusimme eroon ja onnistuimme. Kaikki hankkeessa mukana olleet opettajat opettivat hanketyön ohessa, InnoMajakan projektipäällikkö Sanna Oja kertoo.

InnoMajakan välittämissä toimeksiannoissa tehtiin 75 opinnäytetyötä, 22 harjoittelujaksoa sekä 119 projektia. Yksi opinnäytetyöaiheen tätä kautta saanut oli mediatuottajaksi keväällä 2011 valmistunut Hanna Poropudas.

Hanna teki opinnäytetyönään selvityksen sosiaalisen median työkaluista ja mahdollisuuksista Pohjois-Pohjanmaan sihteeriyhdistykselle. Lisäksi hän piti aiheesta yhdistykselle koulutuksen. Ennen koulutusta hän kartoitti, mitä yhdistyksen jäsenet mahdollisesti halusivat tietää ja miten nämä olivat tottuneet käyttämään sosiaalista mediaa.

Koulutuksen jälkeen tuli paljon kysymyksiä sosiaalisen median käyttöön liittyen.
– Yritin hieman miettiä, mistä he voisivat olla kiinnostuneita. Tuskin siellä mistään IRC-galleriasta olisi kannattanut puhua, Hanna naurahtaa.

Hanna käytti opinnäytetyössään esimerkkinä omaa yritystään, jolla oli juuri menossa eräänlainen sosiaalisen median kokeilu.

Työ oli tilaajan mieleen.

– Sihteeriyhdistys tykkäsi ihan valtavasti sekä opinnäytetyöstä että koulutuksesta. Koulutuksen jälkeen tuli paljon kysymyksiä sosiaalisen median käyttöön liittyen, Hanna kertoo.

Tieto pitää saada käyttöön

Sanna kertoo InnoMajakan onnistuneen tavoitteessaan erinomaisesti ja jopa ylittäneen ne. Korkeakoulu on saanut tietoa siitä, miten työelämäyhteistyön voisi tuoda paremmin osaksi opintoja. Opiskelijat puolestaan ovat saaneet työelämäkokemusta ja kontakteja.

– He ovat saaneet myös käsityksiä siitä, mitä he haluavat työelämässä tehdä ja mitä vaatii päästä siihen asemaan. He ovat verkostoituneet ja saaneet ohjausta ja jopa mentorointia, Sanna kiittelee.

Sannan mukaan on tärkeää, että hankkeen aikana kerätyt tiedot ja kontaktit jäävät myös tulevien opiskelijoiden hyödyksi.

– Esimerkiksi työelämäyhteistyön kehittämiseksi on saatu valtavasti tietoa. Nyt huolena onkin se, että otetaanhan se varmasti myös käyttöön.

Valokuvausyrittäjänä toimiva Hanna sai opinnäytetyönsä ansiosta muutaman uuden asiakkaan. Hän koki yhteistyön sihteeriyhdistyksen kanssa erittäin antoisaksi.

– Oli mahtavaa päästä tekemään tällaista oikeaa projektia ja linkittyä yritysten kanssa varsinkin, kun yhteistyö on aiemmin rajoittunut vain joihinkin pikkuproggiksiin. Opinnäytetyön tekemisestä jäi onnistumisen kokemuksia, Hanna kertoo.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook