Opiskelu

Viimeksi päivitetty 26.3.2012 klo 14:28

Aktiivisuus on päivän sana

Teksti ja kuva: Greta Virranniemi

Yritysmarkkinoinnista kiinnostuneen Patrik Kortetin ammattiharjoittelu johti työpaikkaan. Nyt hän suorittaa Oamkissa kolmannen vuoden markkinoinnin opintoja ja työskentelee samalla lähes kokopäiväisesti.

Yritysmarkkinointi tarjoaa Patrik Kortetille joka päivä uusia kokemuksia.

Nuoren työntekijän kädenpuristus on jämäkkä. Hiukset on kammattu siististi ja harmaan kauluspaidan ylin nappi on jätetty rennosti auki.

– Me hoidamme myyntiprosessi alusta loppuun. Ensin etsitään asiakas ja otetaan kontakti. Sitten kysytään, onko asiakas kuullut meidän yrityksestämme. Seuraavaksi koitetaan päästä tapaamaan asiakasta kasvotusten, kuvaa Patrik työtään.

Ohjelmistoyritys Koodiviidakon asiakkaita ovat toiset yritykset. Koodiviidakossa account managerina toimiva Patrik pääsee siis työskentelemään yritysmarkkinoinnin parissa. Patrik kiinnostui markkinoinnista, koska myyntityö ei ole rutiininomaista.

– Myyntityö on aina erilaista. Vastaan tulee erilaisia ihmisiä ja joka päivä kokee uutta.

Bisnes-to-bisnes eli yritysmarkkinointi oli luonteva polku päivittäistavarakaupassa työuraansa aloitelleelle Patrikille. Ura lähti etenemään luontevasti.

Oamkista valmiudet työelämään

Oamkin liiketalouden koulutusohjelman markkinoinnin opinnot tarjosivat nuorelle markkinointityöläiselle hyvät valmiudet työelämään. Koulutuksen myötä karttui ymmärrystä yritysmaailmasta ja markkinoinnista. Opiskelut loivat taustan ja pohjan työllistymiselle.

– Harjoittelun kautta voi saada jalan ovenväliin, muistuttaa Patrik elävänä esimerkkinä harjoittelun mahdollisuuksista.

Harjoittelijana Patrik pääsi tekemään kauppaa heti, kun perusasiat ja yrityksen tuotteet olivat tulleet tutuiksi. Työllistyminen oli mielessä heti alkumetreiltä. Kolmikuukautisen harjoittelun puolivälin jälkeen tarjottiinkin jo työpaikkaa.

Patrikin työtehtävät eivät juuri ole muuttuneet sitten harjoittelun, mutta koko ajan mennään eteenpäin, ja tavoitteet nousevat ylemmäs. Tällä hetkellä Patrik tekee lähes täyttä työviikkoa. Kaksi pitkää opintojaksoa on vielä kesken, joten välillä pitää myös opiskella. Patrik suunnittelee valmistuvansa ensi jouluksi.

Patrikin mukaan liiketalouden alalta saa hyvin työpaikkoja, jos niitä jaksaa hakea. Eteenkin pienet ja keskisuuret yritykset tarvitsevat paljon aktiivisia ihmisiä.

– Se on oikeastaan ala kuin ala, niin ihminen saa töitä, jos on aktiivinen. Työllistyminen on paljon siitä kiinni, että jaksaa soitella useampaan kertaan mahdolliseen työpaikkaan. Silloin sitä jää työnantajalle mieleen aktiivisena kaverina. Aktiivisuus on päivän sana.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook