Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Trapestitaiteilua

Teksti ja kuva: Anne Aho

Liiketalouden yksikössä opiskelevat eivät jätä itseään toimettomaksi. Tämän väitteen vahvistaa joulukuussa viisivuotistaivaltaan juhlinut opiskelijayritys Trapesti Oy, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden oman alan töihin.

Toimitusjohtaja Jonne Riihimäki ja viestintäsuunnittelija Suvi-Maaria Tynkkynen kutsuvat opiskelijoita trapestitaiteiluun.

Toimitusjohtaja Jonne Riihimäki ja viestintäsuunnittelija Suvi-Maaria Tynkkynen kutsuvat opiskelijoita trapestitaiteiluun.

Työkokemus on kullan arvoista etenkin opiskeluaikoina. Trapesti Oy tarjoaa Liiketalouden yksikön opiskelijoille töitä liike- ja informaatioalan hommissa.

– Trapestissa on pääsääntöisesti menty koko ajan eteenpäin. Viime vuonna yritysten toimeksiantoja oli suhteellisen paljon, yhteensä 30. Työntekijöitä oli yli kaksikymmentä, Trapesti Oy:n toimitusjohtaja Jonne Riihimäki kertoo.

Trapestin vakihenkilökunnassa on tällä hetkellä kahdeksan opiskelijaa vuoden pesteissä. Muita opiskelijoita palkataan projektitöihin tarpeen mukaan.

Kontakteja tulevaisuutta varten

Trapestin tarkoituksena on tarjota opiskelijoille niin oman osaamisensa kehittämistä kuin kontaktien luomista työelämään.

– Tämän kautta saa uusia tuttavia ja pystyy verkostoitumaan. Tärkeimpiä oppeja ovat olleet aikataulussa pysyminen ja ajankäyttö, Trapestin viestintäsuunnittelija Suvi-Maaria Tynkkynen kehuu.

Jonne lisää, että esimerkiksi harjoittelupaikkaa hakiessa on ollut helpompi ottaa yrityksiin yhteyttä, kun heidän kanssaan on jo mahdollisesti ollut Trapestin kautta tekemisissä.

Jonne ja Suvi-Maaria ovat toisen vuoden liiketalouden opiskelijoita ja kartuttavat Trapestissa opintotiliään 15 pisteellä.

Ei ihan pikkuyrityksiä

Suurin osa Trapestin toimeksiannoista on alueen pk-yrityksiltä, mutta töitä on saanut tehdä myös esimerkiksi Oulun yliopistolliselle sairaalalle, Technopolis Oyj:lle ja europarlamentaarikko Samuli Pohjamolle.

– Pääsääntöisesti olemme saaneet positiivista palautetta. Meitä on kiitelty hyvästä ilmapiiristä ja iloisesta, huumorintajuisesta porukasta, Jonne kertoo tyytyväisenä.

Trapesti mainostaa itseään edullisilla hinnoilla. Suvi-Maaria selventääkin, etteivät he voi markkinoida itseään vielä ammattilaisena ja samoilla hinnoilla, sillä kyseessä on opiskelijayritys. Projektitöissä opiskelijat eivät kuitenkaan kituuta minimipalkalla.

– Vakiporukka saa toimestaan palkkaa 15 opintopistettä. Muut työntekijät ja ne meistä, jotka osallistuvat toimeksiantoihin, saavat tunti- tai urakkapalkkaa. Tuntipalkat ovat 8,5 eurosta ylöspäin, urakkahommissa se saattaa olla jopa 25 euroa tunnilta, Jonne ja Suvi kertovat.

Palkan lisäksi mukavana bonuksena tulevat kontaktit eri yrityksiin, joita voi käyttää myöhemmin hyväksi.

Asenne kohdillaan

Jonne ja Suvi-Maaria rohkaisevat opiskelijoita hakemaan heille töihin.

– Trapestissa pääsee opettelemaan asioita ja luomaan kontakteja. Kaikkea ei tarvitse osata, sillä täällä painaa se, että oma asenne on kohdillaan, trapestilaiset neuvovat.

Työnteko voi myös selkeyttää oman ammatin etsimistä.

– Tässä on myös saanut linjattua sitä, mitä itse haluaa tulevaisuudessa tehdä ja mitä ei, Suvi-Maaria tuumaa.

Trapestissa avautuu uusia vuoden paikkoja syksyisin ja keväisin. 15 opintopisteen palkan voi käyttää opiskelun vaatimiin vapaavalintaisiin tai vaihtoehtoisiin kursseihin. Projektityöläisenä ei tarvitse sitoutua vuodeksi, vaan työstä saa palkkaa ja oma osaaminen karttuu näppärästi.

Raahen yksikössä toimii IT-parkki, joka tuottaa edullisia palveluita yrityksille ja yksityisille yhteistyössä korkeakouluopiskelijoiden kanssa.

Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook