Opiskelu

Viimeksi päivitetty 26.3.2012 klo 14:15

Oppimistehtävä toi töitä

Teksti ja kuva: Eeva Pentikäinen

Liiketalouden yksikössä tradenomiksi opiskeleva Robyn McGuire näytti osaamisensa international marketing management -opintojaksolla ja pääsi Rokua Geoparkiin harjoitteluun.

Tradenomiksi opiskeleva Robyn McGuire uskoo voivansa saada sellaisen työpaikan, joka kiinnostaa häntä ja jossa voi muuttaa asioita parempaan suuntaan.

Robyn McGuire hymyilee tyytyväisenä. Hän on juuri aloittanut harjoittelun mieleisessään paikassa, Rokua Geoparkissa. Kaliforniasta kotoisin oleva Robyn on aina pitänyt luonnonpuistoista ja haaveillut pääsevänsä sellaiseen töihin.

Innostuin Rokua Geoparkista heti. Siinä on potentiaalia tulla kansainvälisemmäksi matkakohteeksi.

Rokua Geoparkista Robyn kiinnostui international marketing management -nimisellä opintojaksolla, kun opiskelijat pääsivät tekemään työelämälähtöisiä tehtäviä. He vierailivat Rokua Geoparkissa ja tekivät pienryhmissä ehdotuksia, miten yritys voisi parantaa kansainvälistä markkinointiaan. Markkinointiopinnoissa tehdään vastaavia tehtäviä runsaasti, ja Robynkin on tehnyt sellaisia jo useamman.

– Innostuin Rokua Geoparkista heti. Siinä on potentiaalia tulla kansainvälisemmäksi matkakohteeksi.

Mallia Atlantin takaa

Robyn sanoo kuitenkin, että Rokua Geoparkilla on vielä paljon tehtävää. Hänellä on useita konkreettisia ideoita yrityksen kehittämiseksi.

– Siellä voisi esimerkiksi olla mp3-soittimia, joista turistit voisivat kuunnella puiston esittelyä jokainen omalla kielellään. Muutenkin turistien ohjaamista pitäisi olla enemmän. Se on hauskempaa sellaisille matkailijoille, jotka eivät tiedä, mitä haluavat.

Juurikin näitä pointteja löytyi Robynin ja hänen ryhmänsä esityksessä, johon Robyn ammensi ideoita Kaliforniassa vierailemistaan luonnonpuistoista. Opintojakson ohjaaja oli innoissaan ryhmän ehdotuksista ja vei niitä eteenpäin Rokua Geoparkille.

Nyt Robyn pääsee tekemään Rokua Geoparkista kansainvälisempää itse. Harjoittelussaan hän kääntää yrityksen nettisivuja englanniksi ja yrittää tehdä yrityksen helpommin saavutettavaksi kaukaakin saapuville matkailijoille. Aivan ensimmäiseksi häntä pyydettiin kokoamaan opiskelutovereidensa ideat tiiviimpään muotoon. Kaiken tämän hän pystyy tekemään Oulusta kotoa käsin.

Kiinnostus kannattaa

Työelämälähtöisen oppimistehtävän ohella Robyn uskoo kiinnostuksensa kyseiseen yritykseen ja työhön auttaneen häntä saamaan harjoittelupaikan.

– Hakiessani yritykseen tutkin sen toimintaa paljon. Tuotteeseen täytyy uskoa, jos sitä haluaa markkinoida. On haluttava olla osa sitä yritystä.

Robyn sanoo, että hänestä olisi hauskaa työskennellä vastaavassa yrityksessä myös valmistumisen jälkeen.

- Eräs tuttavani sanoi kerran, että kukaan ei oikeasti pidä työstään, mutta sitä on vain tehtävä. Minä en usko siihen. Uskon voivani saada sellaisen työpaikan, joka kiinnostaa minua ja jossa voin muuttaa asioita parempaan suuntaan.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook