Alumnit

Viimeksi päivitetty 11.3.2011 klo 14:08

Töissä kemistien seassa

Teksti ja kuvat: Susanna Siironen

Luulisi, ettei mikään Liiketalouden yksikössä valmista sanomaan seuraavaa lausetta:
– Olemme palveluyritys, joka valmistaa sopimuksella aktiivista lääkeainetta tilaajalle.
Mutta niin vain vuonna 2005 valmistunut Johanna Heffernan (os. Koivunen) kertoo oululaisesta kemian alan palveluyrityksestä, Pharmatorysta. 26-vuotiaalle Johannalle asiat ovat elämässä vain ”loksahdelleet paikoilleen”.

Johannan ei tarvitse juurikaan olla tekemisissä lääkkeiden tekoprosessin kanssa, mutta hän esittelee mielellään yritystä asiakkaille.

Johanna ei yleensä ole tekemisissä lääkkeiden valmistuksen kanssa, mutta esittelee mielellään yritystä vieraille. Putkistossa valmistuu uusia lääkkeitä maailmalle.

Johanna valmistui tammikuussa 2005 Oamkin Degree Programme in International Business -koulutusohjelmasta. Työpaikan hän sai jo ennen valmistumistaan.

– Työpaikka oli avoimessa haussa ja päätin laittaa paperit menemään ihan vain tärppinä. Työt aloitin tammikuun alussa ja valmistumispaperit sain tammikuun lopulla, Johanna muistelee.

Assistentista päälliköksi

Johanna työskentelee kansainvälisen markkinoinnin ja logistiikan päällikkönä. Työnkuvaan kuuluu nykyisin muun muassa markkinakartoituksia, tarjousten seurantaa, internetsivujen sekä esitteiden päivitystä, raaka-aineiden osto ja kuljetussopimusten laatiminen. Vastuuta on uran varrella kertynyt lisää.

– Aloitin työt kansainvälisen markkinoinnin assistenttina eli tehtäviin on tullut lisää vastuuta ja työ on myös laajentunut logistiikan puolelle, hän kertoo.

Johanna kehuu työnkuvaansa vaihtelevaksi eikä yksikään päivä ole samanlainen.

– Tämä työ on projektiluontoista ja erittäin kansainvälistä. Työssäni on kaksi eri roolia: markkinointi ja logistiikka. Työ on myös monipuolista.

Oppeja soveltamaan

Johanna sanoo, ettei olisi koskaan opiskeluaikanaan osannut kuvitella olevansa nykyisessä työssään. Korkeakoulun opit eivät kuitenkaan ole menneet hukkaan.

– Opiskeluvaihdostani Ranskassa on ollut todella hyötyä, sillä ranskan kielestä on ollut paljon apua työssäni, Johanna kertoo.

Korkeakoulussa opituista perusasioista on ollut myös suuri apu erikoisella alalla.

– Kaupallinen ala antaa valmiudet toimia melkein millä alalla vain. Kuitenkin ennen kuin pystyy hyödyntämään markkinoinnin oppeja, täytyy tuntea tuote. Minulla meni noin kuukausi oppia tuntemaan tuotteet, joita myymme, Johanna toteaa.

Kemian taustan puuttuminen ei kuitenkaan ole Johannan mukaan ongelma.

– Kun talo on täynnä kemistejä, niin ei yhden tarvitse olla sellainen. Kyllä täällä aina voi kysyä, jos ei jotain tiedä, hän naurahtaa.

Kun Johanna laittoi hakupaperit menemään, ei hän murehtinut kemian osaamistaan.

– Kansainvälinen markkinointi kiinnosti minua ja ajattelin, että kyllä sen tuotteenkin oppii sitten tuntemaan.

Älä ajattele

Johanna neuvoo nykyisiä opiskelijoita ottamaan rennosti.

– Ei kannata ajatella liikaa, vaan antaa vain mennä. Opiskelusta kannattaa ottaa kaikki irti ja lähteä vaihtoon. Vaikka moni miettii, etten minä uskalla ja pysty, niin totta kai jokainen pystyy siihen, hän kannustaa.
– Harva on seppä syntyessään, mutta pitää vain uskaltaa tehdä asioita. Minä luotan siihen, että kaikki menee niin kuin pitääkin, Johanna toteaa.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook