Opiskelu

Viimeksi päivitetty 6.9.2012 klo 08:31

Täältä revitään opiskelijat töihin

Teksti: Riikka Vuorijärvi Kuva: Jussi Tuokkola

Huippuopettajat, joustavat opintojärjestelyt ja töitä joka suunnalla. Siinä Oulaisten kampuksen plussat opiskelijoiden mukaan.

Riikka Hertteli, Elina Junttila, Marjaana Sirén arvostavat joustavuutta opintojen suorittamisessa.

Oulun ammattikorkeakoulun Oulaisten yksikkö on valoisa keidas keskellä peltoja. Uudenaikaisessa rakennuksessa kukoistavat muutkin kuin viherkasvit. Kauan ei opiskelijoiden tosin tarvitse näiden seinien sisällä pyöriä. Sairaanhoitajaopiskelijat Miia Hertteli ja Marjaana Siren sanovat, että ovi työelämään aukeaa jo opiskeluaikana.

- Jos on aktiivinen harjoittelussa, varmasti saa töitä, Miia sanoo. On jopa varaa valita, mille paikkakunnalle ja osastolle haluaa: Oulaskankaan ja Raahen sairaalat sekä lähikuntien perusterveydenhuolto, kotihoito ja palvelutalot tarvitsevat jatkuvasti työvoimaa.

Marjaanan mukaan reippaalla opiskelijalla on hyvät mahdollisuudet päästä myös palkallisiin töihin. -Suurimmalla osalla on pitkäaikainen sijaisuus opintojen aikana, hän kehuu.

Jatko-opiskelu tuo varaa valita, tietävät Sirpa Linnala ja oikealla Marjo Vikström

Joustavasti omaan tahtiin

Työnteko ja perheen perustaminen ovat yleisiä syitä opintojen viivästymiseen ja keskeytymiseen. Oamkin Oulaisten kampuksella opintojaan voi järjestellä omaan aikatauluun sopivaksi.

Takana on viisitoista vuotta hoitotyötä. Olen saanut hirveästi uutta tietoa.

Opintojaan on mahdollista jopa nopeuttaa suorittamalla kursseja eri tahtiin.

- Joissakin kouluissa sellainen ei tulisi kuuloonkaan, Marjaana tietää.

Nuori nainen saattaa kokea, että perheen perustaminen estää opiskelun. Sekä Miia että Marjo ovat pyöräyttäneet lapsia opintoaikana, mutta se ei ole johtanut kelkasta tipahtamiseen.

– Tämä on pieni yksikkö, jossa opiskelijasta pidetään huolta, Miia ja Marjo vakuuttavat.

Entäpä pienen kampuksen haitat? Oulaisista ei ehkä löydy kaikkea erikoislaitteistoa ja –osaamista, mutta Oulun pääkampus ja Oulaisten kampus ovat tiiviissä yhteistyössä keskenään. Oulussa sijaitsevassa simulaatioyksikössä käydään harjoittelemassa potilaalle tehtäviä toimenpiteitä. Viimeisen vuoden erikoistumisopinnot voi myös suorittaa pääkampuksella.

Aikuisopiskelijat Sirpa Linnala ja Marjo Vikström ovat olleet todella tyytyväisiä Oulaisten kampuksen antiin. Vikström on ottanut hoitovapaata pätevöityäkseen sairaanhoitajaksi.

– Takana on viisitoista vuotta hoitotyötä. Olen saanut hirveästi uutta tietoa.
avain Avainsanat: Oulainen, opiskelu, hoitotyöViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook