Opiskelu

Viimeksi päivitetty 22.2.2013 klo 08:59

Trapesti täytti kymmenen vuotta

Teksti ja kuva: Jaana Skyttä

Trapestin 10-vuotistaivalta juhlittiin 1. marraskuuta Liiketalouden yksikössä rennoin ottein.

Sami Pohjolainen, Katja Aalonen ja Timo Auno kehuvat, että Trapestissa opitaan yrittäjyyttä rennon iloisessa ilmapiirissä.

Iltapäivän ravintola Walluun järjestetty juhla oli suunnattu sidosryhmille, ohjaajille, opiskelijayhdistykselle ja asiakkaille. Kontakteja ja verkostoitumista haettiin vapaamuotoisesti seurustellen. Illalla juhlaa jatkettiin opiskelijoiden kesken pelibunkkerissa.

Juhlan kunniaksi Trapesti avasi myös uudet, näyttävät verkkosivut.

Käykää katsomassa sivuillamme avoimia pestejä. CV:n voi myös lähettää, vaikkei juuri sillä hetkellä olisikaan paikkoja, sanoo Trapestin toimitusjohtaja Sami Pohjolainen. Myös opettajien toivotaan kannustavan opiskelijoita Trapestin erilaisiin projekteihin.
Tänne tulijan ei tarvitse jännittää.

Trapesti on vuonna 2002 perustettu markkinointiviestinnän ja liiketalouden palveluita tuottava osakeyhtiö. Palvelut tuotetaan opiskelijavoimin, ohjaavien opettajien tukemana. Trapesti toimii Oamkin Liiketalouden yksikössä. Trapestiin haetaan kuten mihin tahansa yritykseen.

Vakioporukka koostuu noin kymmenestä opiskelijasta ja neljästä ohjaavasta opettajasta. Vakiojoukon lisäksi rekrytoidaan opiskelijoita erilaisiin projekteihin. Opiskelijat saavat palkkansa opintopisteinä.

Opintosuunnitelmaan muutoksia

Lehtori ja Trapestin ohjaava opettaja Katja Aalonen on mukana Trapestin toiminnassa kuudetta vuotta. Trapestin työilmapiiriä hän pitää erinomaisena.

- Tänne tulijan ei tarvitse jännittää. Trapestissa opiskelijat voivat turvallisesti kokeilla mitä on yrityksen pyörittäminen ja millaiselta yrityksessä työskenteleminen tuntuu. Me ohjaavat opettajat olemme tukena.
- Mottomme on, että tekemällä oppii. Trapesti on oppimisympäristö eikä tulijan tarvitse olla valmis ammattilainen. Harjoittelemme yhdessä, Sami ja viestinnän suunnittelija Timo Auno lisäävät.

Tulevaisuudessa Trapestissa voi tehdä lyhyempiä jaksoja tai olla mukana yhtäjaksoisesti kaksi vuotta. Vuoden 2013 alusta myös Trapestissa voi suorittaa pakollisia ammattiopintoja.

- Nyt kun opiskelijat voivat olla työjaksolla vain vuoden, edessämme on joka vuosi samat aloittavan yrityksen ongelmat. Jatkossa sekä uusia että vanhoja trapestilaisia työskentelee limittäin. Siten yrityksen strategiaakin voidaan rakentaa pidemmällä tähtäimellä, Katja, Sami ja Timo toteavat.

Trapestin suurimpia pitkäaikaisasiakkaita ovat olleet Oulun kaupungin liikuntavirasto sekä DNA.

Trapestilaiset tekivät myös Kairan Kuitu verkko-osuuskunnalle Pudasjärvi-Taivalkoski valokuituprojektissa markkinointi- ja viestintäsuunnitelman sekä alustavan web-sivuston.

Juoksevina palveluina Trapesti hoitaa erilasten yhdistysten ja säätiöiden kirjanpitoa.

Hyvä työllistymisprosentti

Kymmenvuotishistoria on osoittanut, että trapestilaisena kannattaa olla. Selvityksen mukaan trapestilaisten työllistymisprosentti on korkea. Työnantajat ovat olleet kiinnostuneita, jos valmistuneen CV:ssä on maininta työskentelystä Trapestissa. Trapestilaisista myös noin kolmekymmentä prosenttia on perustanut oman yrityksen.

- Tähän vaikuttanee sekin, että Trapestiin hakeutuu paljon yrittäjähenkistä porukkaa, Timo tuumii.

Sami ja Timo sanovat Trapestissa toimimisen olevan hauskaa ja tuovan onnistumisen kokemuksia.

- Toimitusjohtajan pesti on kiinnostava ja haastava, kun joutuu pitämään kaikki langat käsissään, jakamaan työtehtäviä ja ottamaan vastuuta. Täytyy olla myös valmiuksia delegoida tehtäviä alaisille, sillä itse ei ehdi kaikkea, Sami kertoo.

Myös viestinnästä kiinnostunut Timo kokee saaneensa sitä, mitä lähti hakemaankin.

- Vastaan kaikesta viestinnästä ja huolehdin että se on asianmukaista ja menee oikeille kanaville. Tehtäviini kuuluu myös PR-työtä, hän sanoo.

Lue lisää: www.trapesti.fi

avain Avainsanat: Trapesti, liiketalousViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook