Opiskelu

Viimeksi päivitetty 15.3.2013 klo 09:49

Harjoittelupaikkoja, verkostoitumista ja Runebergin torttua

Teksti: Marko Pinola Kuvat: Pekka Kallasaari

Runebergin päivän aamu valkeni Liiketalouden yksikön juhlasalissa iloisissa ja monen nuoren opiskelijan kohdalla jännittävissäkin merkeissä. Jo perinteeksi muodostuneessa oikeuden ja hallinnon alan työelämätapaamisessa kahvipannut pihisivät ja Runebergin tortut tekivät kauppansa, kun yksikön oikeustradenomiopiskelijat sekä työelämän edustajat juttelivat harjoittelumahdollisuuksista.

Niina Vähävihu toivoo tulevalta harjoittelupaikaltaan mielenkiintoisia haasteita.

Runebergin päivän aamu valkeni Oulun seudun ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikön juhlasalissa iloisissa ja monen nuoren opiskelijan kohdalla jännittävissäkin merkeissä. Jo perinteeksi muodostuneessa oikeuden ja hallinnon alan työelämätapaamisessa kahvipannut pihisivät ja Runebergin tortut tekivät kauppansa, kun yksikön oikeustradenomiopiskelijat sekä työelämän edustajat juttelivat harjoittelumahdollisuuksista.

- Tapaamisen päätavoite on opiskelijoiden ja työelämän kohtaaminen sekä vapaana olevien harjoittelupaikkojen esitteleminen. Aikaisemmasta työurastani saamieni kokemusten mukaan lähdin pohtimaan, miten saisin opiskelijoitamme jouhevasti harjoitteluun ja silloin hoksasin, että miksen kutsuisi työelämän edustajat ja opiskelijat samaan tilaisuuteen, saman katon alle, kertoo oikeuden ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdon lehtori Lea Isopoussu-Koponen.

Tämänkertainen tapaaminen on järjestyksessään kuudes, ja joka kerta tilaisuudet ovat olleet menestyksiä.

Lean mukaan kasvokkain tapahtuva verkostojen ja harjoittelukuvioiden luominen on säästänyt huomattavasti opiskelijoiden ja työelämänedustajien vaivaa.

- Työelämätapaaminen helpottaa sekä harjoittelupaikkaa hakevan opiskelijan hakuprosessia että harjoittelijaa etsivän työnantajan vaivaa. Meille oikeuden ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdon opettajillehan tämä tuottaa hieman lisävaivaa, mutta on tämä sen arvoista.

Ilpo Virtanen kannustaa työnantajia ottamaan rohkeasti harjoittelijoita työpaikoilleen.

Oikeustradenomilla on monta ässää hihassaan

Eräällä tilaisuuteen saapuneella työelämän konkarilla on mukanaan kiitolliset kokemukset oikeustradenomiharjoittelijan ottamisesta työyhteisöön. Toista kertaa tilaisuuteen osallistuvan Oulun syyttäjänviraston päällikkö Ilpo Virtasen mukaan harjoittelijan ottaminen ensi alkuun hieman epäilytti, mutta osoittautui jälkeenpäin loistovalinnaksi.

- Pakko myöntää että ensimmäisellä kerralla joutuivat Isopoussu-Koponen ja kumppanit hieman suostuttelemaan minua mukaan tähän oikeuden ja hallinnon työelämätapaamiseen. Ensimmäisestä tapaamisesta löytynyt harjoittelija oli kuitenkin yksinkertaisesti niin hyvä, että haemme jälleen mieluusti harjoittelijaa Liiketalouden yksikön oikeustradenomien keskuudesta.

Ilpon mukaan oikeuden ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdossa opiskelevalla on monia taitoja, jotka erottavat heidät muista hakijoista.

- Koulutusohjelman sisältämät juridiikan opinnot ovat selkeä etu syyttäjänviraston toimistohenkilökunnan tehtäviin haettaessa, sillä perehdyttäminen vie vain vähän aikaa. Oikeustradenomiharjoittelijan tekemisestä paistaa selvästi läpi oma-aloitteisuus. Lisäksi nuoret harjoittelijat tuovat tuoreutta kaavoihin kangistuneisiin työyhteisöihin.

Näkemys siitä, millainen hyvän harjoittelijan tulee olla, on Ilpolle selkeä.

- Harjoittelupaikan saaminen on lähellä, mikäli hakijalta löytyy oma-aloitteisuutta, sopeutuvaisuutta ja ahkeruutta. Kannattaa panostaa hakemukseen ja olla rohkeasti oma itsensä työhaastattelussa.

Työelämätapaamisen hyödyllisyydestä on vakuuttunut myös toista vuotta oikeuden ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdossa opiskeleva Niina Vähävihu. Hänen mukaansa tilaisuus antaa hyvät mahdollisuudet verkostoitumiseen ja itsensä esille tuomiseen.

- Tällainen tilaisuus on todella hieno juttu! Etsin mielenkiintoista, haastavaa ja kokemuksia kartuttavaa harjoittelupaikkaa. Olen ihan varma, että täältä kyllä löydän sellaisen.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook