Opiskelu

Viimeksi päivitetty 11.3.2013 klo 10:20

Yrityspäivästä otetta työelämään

Teksti ja kuvat: Noora Oja

IT-alan yritykset esittäytyivät ja rekrytoivat työvoimaa OTE ry:n järjestämässä OTEtta työelämään -yrityspäivässä. Paikalle saapuneet opiskelijat olivat innoissaan mahdollisuudesta puhua suoraan työnantajien kanssa.

Mika Männistö tutkii Oulu SES:n tarjontaa.

– Täällä on kuulemma töitä nuorille nälkäisille miehille. Katselen vähän, että mitä on tarjolla, toteaa auto- ja kuljetustekniikan opiskelija Mika Männistö.

Moni muukin on tullut tarkastamaan OTE ry:n järjestämän OTEtta työelämään -yrityspäivän tarjonnan. Tanssisali Oamkin Tekniikan ja Kulttuurialan yksikössä alkaa pikku hiljaa täyttyä työelämännälkäisistä opiskelijoista. Esittelypisteille joutuu jopa jonottamaan.

Täällä näkee, mitä on tarjolla ja että onhan näitä hommia jo tehnyt.

Mikalle oman alan töitä ei löydy, mutta hän kehuu tapahtumaa. Hänen mukaansa monet nuoret insinöörit ovat valmistumisensa jälkeen epävarmoja omasta osaamisestaan ja siitä, mitä haluavat tehdä työkseen.

– Täällä näkee, mitä on tarjolla ja että onhan näitä hommia jo tehnyt, Mika summaa.

Yritykset innokkaasti mukana

Henkilö tapahtuman taustalla on OTE ry:n yritysyhteistyövastaava Daniel Rantala. Daniel kertoo, että tapahtuman tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä opiskelijoiden ja yritysten välillä. Paikalla on reilut kymmenen IT-alan yritystä kertomassa toiminnastaan ja rekrytoimassa työvoimaa. Enemmänkin olisi, jos järjestelyissä ei olisi tullut kiire.

– Järjestelyt alkoivat vasta joulukuussa ja kaikista firmoista ei ehditty mukaan. Melkein kaikki käskivät kuitenkin ottaa yhteyttä, kun tapahtuma järjestetään seuraavan kerran. Ensi kerralla mukana on varmasti yli 30 firmaa, Daniel kertoo.

OTEtta työelämään -tapahtuma keräsi opiskelijat ja työnantajat saman katon alle.

Työpaikkojen jäljillä

Internet-ohjelmoinnin opiskelija Aino Leppänen on tullut kirjaimellisesti hakemaan otetta työelämään. Hän on kuullut tapahtumasta Danielilta, eikä ole vaatinut paljon suostuttelua saada Aino paikan päälle.

– Toivon, että löytyisi jotain Internet-toimintaan liittyvää työtä, mahdollisesti jopa ulkomaille suuntautuvaa.

Myös Dmitry Nikolaev ja Mikko Heikkilä ovat saapuneet tapahtumaan työpaikkojen toivossa. Molemmat ovat saaneet muutamia osoitteita, joihin aikovat lähettää työhakemuksia, ja Mikko on päässyt jättämään hakemuksia jopa paikan päällä.

– Tämä on hyvä tapahtuma, kun pääsee oikeasti näkemään työnantajia ja juttelemaan heidän kanssaan, Mikko toteaa.

OTEtta työelämään järjestetään vasta ensimmäistä kertaa, mutta jatkoa on luvassa. Daniel korostaa, että kaikki mitä tänä vuonna on tehty ja jätetty tekemättä on hyvää valmistelua ensi vuotta varten. Muistiinpanoja on kertynyt useamman sivun verran. Danielin tavoitteena on saada yrityspäivästä varteenotettava tapahtuma yliopiston Pesti-päivien rinnalle. Ensi vuonna mukaan otetaan yrityksiä myös IT-sektorin ulkopuolelta.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook