Opiskelu

Viimeksi päivitetty 15.3.2013 klo 14:40

Mallia työelämästä

Teksti: Daniel Wallenius

Viestinnän koulutusohjelmassa halutaan opettaa projektimaisesti ja tekemään opinnoista mahdollisimman paljon työn oloisia.

Kuvallisen viestinnän ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoilla on menossa pitkä päivä. Kouluun on tultu aamulla ennen yhdeksää ja tunnit jatkuvat neljään asti.

Meneillään on graafisen suunnittelun kurssi. Opiskelijat ovat syventyneet luokan tietokoneiden ääreen, ja opettaja Karoliina Niemelä kiertelee pöytien välissä neuvomassa opiskelijoita.

– Tämän kurssin puitteissa olemme perustaneet opiskelijoiden omat mainostoimistot. Olemme yrittäneet saada tämän vastaamaan niin paljon työelämää kuin suinkin mahdollista, hän kertoo.

Todellinen tilaaja

Mainostoimistojen perustaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että luokka on jaettu ryhmiin tehtävien tekoa varten. Kurssilla muun muassa tutustutaan graafiseen materiaaliin, suunnitellaan logo omalle mainostoimistolle sekä tehdään logo ja graafinen ohjeisto tilaajalle.

– Tehtävät annetaan limittäin, sillä myös työelämässä joutuu usein pyörittämään useaa projektia yhtä aikaa. Lisäksi työ on usein ryhmätyötä, Karoliina sanoo.

Riina Kangas ja Jenna Kemilä suunnittelevat parhaillaan logoa Oamkin vetämälle Digisilta-hankkeelle. Tytöt toimivat eri mainostoimistoissa, mutta ovat nyt syventyneet saman päätteen ääreen.

– Kaikki ryhmässä eivät työskentele aivan koko aikaa logojen kimpussa, Jenna selittää.

Luokka on kurssin ajaksi jalostunut ikään kuin avokonttoriksi.

– Kun hommaansa uppoutuu, niin täällä pystyy keskittymään hyvin. Muiden töitä nähdessään alkaa tosin hieman liian herkästi miettimään omaansa, Riina pohtii avokonttorin hyötyjä ja haittoja.

Oikeiden toimeksiantojen tekeminen kurssien puitteissa saa Jennalta kiitosta.

Entisen tiedon syventämistä

Jenna ja Riina olivat samalla luokalla jo toisella asteella. Heidän mukaansa opinnoissa on ensimmäisen vuoden aikana ollut paljon samaa kuin vanhassa koulussa.

– Mutta täällä asiat käydään läpi paljon syventävämmin, Jenna pohtii.

Medianomiopintojen valitseminen tuntuu kuitenkin vajaan ensimmäisen lukuvuoden jälkeen oikealta valinnalta.

– Pääsimme oikeastaan heti alussa tekemään ihan oikeita hommia mielikuvitustehtävien sijaan. Myös yhteishenki ja porukka ovat hyviä, Jenna kiittelee.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook