Opiskelu

Viimeksi päivitetty 15.3.2013 klo 14:45

Liiketalouden opeista on iloa kuntapoliitikolle

Teksti: Jenni Räinä Kuva: Teija Soini

Tradenomi Päivi Iivonen kehottaa opiskelijoita testaamaan opittuja taitoja opiskelijayhdistyksissä.

Päivi Iivosta jäi harmittamaan, ettei hän lähtenyt vaihto-opiskelijaksi. Päivin ystävät ovat kehuneet kokemusta, ja Iivonen kehottaa uusia opiskelijoita varaamaan aikaa vaihto-opiskeluun.

Abiturientti Päivi Iivosen haaveissa risteilivät yrittäjän, juristin, yritysjohtajan ja markkinointipäällikön ammatit. Lopulta hän haki opiskelemaan liiketaloutta Oamkiin. Hän arveli, että opinnot olisivat käytännönläheisiä ja antaisivat mahdollisuuden jatkaa mihin tahansa toiveammateista, ja myöhemmin hän sai todeta näin olevankin.

– Lisäksi valinnaisilla opinnoilla voi vaikuttaa paljon siihen, millaisiin tehtäviin on parhaat mahdollisuudet hakea valmistumisen jälkeen.

Päivi olisi toivonut opintoihin vielä lisää käytännönläheisyyttä. Hän vinkkaa, että käytännön taitoja voi harjoitella muun muassa opiskelijayhdistystoiminnassa.

– Liiketalouden oppeja voi käyttää, kun esimerkiksi suunnitellaan yhdistyksen yritystoimintaa tai taloutta. Samoin organisointi- ja johtamistaitoja voi harjoitella erilaisten tapahtumien järjestämisessä.
Haavetyö löytyy yhä esimiestehtävistä tai vaikkapa oman yrityksen pyörittämisestä.

Opiskelijatoiminnan kautta opiskelijat ympäri Suomea myös tutustuvat toisiinsa. Päivi muistuttaa, että tulevaisuudessa verkostoista voi olla hyötyä tulevaisuudessa.

Rohkea rokan syö

Päivi työskenteli opinnot aloittaessaan kaupan kassalla. Vuonna 2010 hän siirtyi tekemään sijaisuuksia elektroniikkayhtiö PKC Electronicsille Raaheen ja irtisanoutui vakituisesta työsuhteestaan myyjänä.

Hän valmistui vuonna 2012. Samana kesänä PKC Electronics aloitti yt-neuvottelut, ja määräaikaisuuksia tehnyt Iivonen jäi työttömäksi.

– Rohkea rokan syö. En ole katunut päätöstäni irtisanoutua vakityöstä. Otin heti töihin mentyäni Tradenomiopiskelijaliiton opiskelijoille tarjoaman työsuhdejäsenyyden. Työttömänä kassan jäsenyydestä on ollut minulle suuri apu.

Kunta-alan osaaja

Töitä etsiessään Päivi osallistui viime syksynä kunnallisvaaleihin SDP:n listoilta Raahessa ja pääsi kirkkaasti läpi. Nyt aika menee kaupunginhallituksen, -valtuuston ja toimikuntien kokouksissa. Myös nykyisissä tehtävissä liiketalouden tuntemuksesta on ollut hyötyä.

Tulevaisuuden suhteen Päivi on positiivinen. Suurin osa vuosikurssilaisista on työllistynyt. Hän uskoo, että tulevaisuudessa Oulu-Raahe-alueen työllisyystilanne tulee kohentumaan.

– Haavetyö löytyy yhä esimiestehtävistä tai vaikkapa oman yrityksen pyörittämisestä, hän kertoo.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook