Opiskelu

Viimeksi päivitetty 27.3.2013 klo 12:31

Yhteistyöllä tuloksia ja kokemuksia

Teksti: Marko Pinola Kuva: Jussi Tuokkola

Oamkin Liiketalouden yksikössä opiskelemisen ei ole pelkkää luentosaleissa istumista. Tuiki tärkeää tietotaitoa hankitaan myös opiskelun aikaisella yritysyhteistyöllä.

Mari Myllykankaan, Lasse Häll, Jukka Väyrysen, Toni Vaakanaisen ja Antti Heikkilän on helppo hymyillä antoisan yritysyhteistyön jälkeen.

Hyvänä esimerkkinä yritysyhteistyöstä toimii tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa opiskelevan Lasse Hällin ja hänen seitsemän luokkatoverinsa projekti oululaisen pelifirma BelleGames Oy:n kanssa.

– Vaikka emme suoranaisesti olleetkaan töissä BelleGamesilla, oli projektimme ennen muuta työelämälähtöinen. Me opiskelijat pääsimme vaikuttamaan oikean yritykseen ja tuotteeseen, Lasse iloitsee.

Projektissaan Lasse ja kumppanit kehittivät edelleen BelleGames Oy:n Journey to Eden -peliä, joka toimii Windows Phone -puhelimilla. Opiskelijoiden kädenjälki näkyy muun muassa pelin ohjausjärjestelmässä sekä pelin ohessa toimivan mainostilan parantumisessa.

– Kun vertaa pelin vanhaa versiota tähän uudempaan, niin ero on selvä, Lasse kehuu.

Tyytyväisyys lopputulokseen on molemminpuolista. BelleGamesin toimitusjohtaja Pirjo Ritokangas-Huttusen mukaan yhteistyökokemukset Lassen johtaman opiskelijaryhmän kanssa vakuuttivat monella tasolla.

– Journey to Eden -pelimme parissa työskennellyt opiskelijaryhmä oli mukava, osaava ja oppiva. Yhteistyön vahvuus oli siinä, että pystyimme työskentelemään aika vapaasti ilman byrokratiaa. Yrittäjänä olen tyytyväinen lopputulokseen, ja meidän on tarkoitus tehdä yhteistyötä Liiketalouden yksikön kanssa jatkossakin.

Monta kokemusta rikkaampana

Opiskelun ohella tehdyn yritysyhteistyön suomat edut ovat moninaiset. BelleGamesin tuotteen parissa työskennelleet opiskelijat saivat opintopisteiden lisäksi kartutettua kokemusta, jonka hankkimiseen muutoin menisi paljon aikaa.

– Suurin etu, mitä me opiskelijat tästä yhteistyöstä saimme, oli pelinkehitykseen liittyvä tietotaito. Oppimamme vastaa varmasti ainakin vuoden opiskelua koulunpenkillä, vannoo työryhmän jäsen Jukka Väyrynen.

Opiskelijoiden jo entuudestaan hyvä ryhmäkemia parani edelleen yritysyhteistyön myötä. Tuttu ja tiivis kahdeksan hengen ryhmä ja oikea asiakas tekivät työskentelystä mielekästä.

– Ryhmätyötaitomme paranivat oleellisesti. Kyseiset taidot olivat paikallaan, kun työskentelimme oikean yrityksen ja tuotteen parissa. Myös ongelmanratkaisukykymme parani huomattavasti, tuumii Toni Vaakanainen.

Jokaiselle työryhmän jäsenelle jäi hyvät muistot yritysyhteistyöstä. Lasse kehottaa pitämään mielen aina avoimena, kun toimeksiantajia ja projektimahdollisuuksia ilmaantuu.

– Jos lupaavia projekteja ilmenee, kannattaa rohkeasti mennä kysymään toimeksiantajilta niistä lisää. Niin minäkin tein aikanani, kun tutustuin BelleGamesiin FilmArc-tapahtumassa.Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook