Opiskelu

Viimeksi päivitetty 5.11.2013 klo 09:32

Eteenpäin-messuilta löytyy opiskelupaikka

Teksti ja kuvat: Noora Oja

Ouluhalli täyttyi lokakuun alussa kahden päivän ajan tulevaisuuttaan pohtivista nuorista, kun hallilla järjestettiin Eteenpäin koulutus-, rekrytointi- ja työelämämessut. Messuille oli saapunut liki 150 näytteilleasettajaa aina korkeakouluista lukioihin ja ammattiopistoihin.

Myös Oamkin pisteellä riitti väkeä.

Eri oppilaitokset ja yhdistykset houkuttelivat messukävijöitä luokseen karkkien, arvontojen ja muiden kilpailujen avulla. Yhdessä paikassa esiteltiin leikkaussalikalustoa, toisessa pääsi ajamaan lentosimulaattoria ja kolmannessa arvaamaan perinteisten huonekasvien nimiä – oikeasta vastauksesta sai palkinnoksi tietenkin kukkakimpun. Tietoa opiskelusta ja työelämästä löytyi varmasti jokaisen pöydän luota.

Mitä kaikkea edes voi opiskella?

Jennina Sieppi ja Teemu Moisio olivat tulleet messuille selkeän päämäärän ohjaamina. Kumpikin tiesi jo valmiiksi, minne haluaa opiskelemaan.

– Oamkille on tarkoitus hakea opiskelemaan talotekniikkaa. Sitä varten tänne tulin, että saisin paremmin tietoa tästä opiskelualasta ja hakemisesta. Ja hyvin sitä kyllä tuolta Oamkin pisteeltä sainkin, Teemu kertoo.

Anniina Pullolan ja Elina Aution mielestä messuilta voi löytää monia opiskelualoja, joista ei ole aiemmin edes tiennyt.

Jenninan suunnitelmissa sen sijaan on sosionomiopinnot. Rovaniemen aikuislukiossa opiskeleva tyttö oli alun perin suunnitellut hakevansa Lapin yliopistoon, mutta messuilla kiinnostus heräsi myös Oamkia kohtaan. Molemmat nuoret olivat yhtä mieltä siitä, että Eteenpäin-messujen kaltaisia tapahtumia on hyvä järjestää.

– Voi tulla kyselemään lisätietoa, ja jos ei tiedä mihin hakisi, niin täällä voi katsella vaihtoehtoja. Saa tietoa ammateista ja siitä, miten hakea siihen kouluun mihin haluaa, Jennina totaa.

Samoilla linjoilla olivat myös Laanilan yläkoulun ysiluokkalaiset Elina Autio ja Anniina Pullola. Tytöt olivat ehtineet kierrellä messuilla vasta viisi minuuttia, mutta mielipide tapahtumasta oli jo syntynyt. Tyttöjen mielestä on tärkeää, että messuilla on näytillä paljon eri aloja, sillä kaikkia vaihtoehtoja ei muuten tulisi ehkä ajatelleeksi.

Täällä näkee paljon vaihtoehtoja, että tietää mitä edes voi opiskella.
– Täällä näkee paljon vaihtoehtoja, että tietää mitä edes voi opiskella. Aion hakea ammattikouluun, mutta ne tiedä vielä mihin, Anniina kertoo.

Jatko-opinnot Oamkissa kiinnostaa

Myös Oamkilla oli messuilla oma esittelypisteensä, jossa esittelijöiden Roosa Martikaisen ja Tiina Schroderuksen mukaan oli käynyt varsin hyvin kiinnostuneita, vaikka messujen kävijöistä enemmistönä ehkä olivatkin lukioon ja ammattikouluun suuntaavat nuoret.

– Paljon on käynyt kuitenkin myös ammattikoululaisia kyselemässä jatko-opiskelumahdollisuuksista ja aika paljon myös lukiolaisia. Myös aikuiskoulutuksesta ja ammatillisesta opettajakorkeakoulusta on kyselty, Roosa kertoo.

Oamkin pisteellä olikin kyselty paljon jatko-opiskelumahdollisuuksista sekä siitä, mitä kannattaa lukiossa opiskella, jos haluaa jollekin tietylle alalle. Myös pääsykokeet kiinnostivat tulevia oamkilaisia.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook