Opiskelu

Viimeksi päivitetty 12.3.2014 klo 15:15

Käytännönläheisyys on valttia

Teksti: Daniel Wallenius Kuva: Pekka Kallasaari

Tradenomiksi opiskeleva Anssi Ketopaikka hakeutui koulutukseen, koska halusi kehittää johtamistaitojaan.

Tradenomiksi opiskeleva Anssi Ketopaikka on tykännyt opinnoissa erityisesti käytännön töiden ja projektien tekemisestä.

Kokkolassa merkonomiksi opiskellut Anssi Ketopaikka aloitti opinnot Oamkissa vuonna 2011. Painavin syy opiskelupaikan valinnassa olivat hyvät yhteydet kaupunkiin ja pois.

– Oulu on sopivan iso kaupunki. Täältä pääsee junalla etelään, pohjoiseen ja kotiin Kannukseen, hän sanoo.

Liiketalouden valintakoe on valtakunnallinen, ja koe suoritetaan siinä paikassa, jonka hakija on valinnut ensisijaiseksi hakutoiveeksi. Kokeessa on kolme osiota. Yksi niistä pohjautuu ennakkomateriaaliin, yksi on kirjoitelma tai haastattelu, ja kolmas mittaa matemaattis-loogista ajattelua. Anssin mukaan merkonomitaustasta on ollut hyötyä sekä valintakokeessa että opintojen alkuvaiheessa.

– Laskeutuminen oli aika tasainen, kun käytännön asiat olivat jo hyvin hallussa. Lukio petaa yleissivistävänä kouluna hyvin korkeakouluopiskeluun, mutta merkonomitausta sopi näihin opintoihin hyvin.

Käytännönläheisyys valttina

Kaikki opiskelijat hakevat liiketalouden koulutusohjelmaan ja opiskelevat ensimmäisen vuoden yhteisiä aineita. Oma suuntautuminen valitaan ensimmäisen vuoden lopussa. Liiketalouden koulutuksessa vaihtoehtoina ovat liiketoimintaosaaminen, oikeus ja hallinto sekä taloushallinto.

Anssi valitsi liiketoimintaosaamisen ja valikoi opintonsa johtamisen ja henkilöstöosaamisen parista.

Pidän siitä, että opetus on vapaata ja suhteellisen keskustelevaa.
– Halusin kehittää johtamistaitojani ja saada johtamiseen erilaista näkökulmaa. Ei täältä kukaan valmistuttuaan kuitenkaan mene suoraan esimieheksi, vaan asiantuntijatehtävien kautta sitten edetään siellä omassa työpaikassa, Anssi kertoo.

Anssia on miellyttänyt koulutuksessa erityisen paljon se, että perinteistä luennoilla istumista on vähän.

– Teemme todella paljon käytännön töitä ja erilaisia projekteja pienryhmissä. Pidän siitä, että opetus on vapaata ja suhteellisen keskustelevaa.

Hän näkee käytännönläheisyyden myös yhtenä valttina työelämässä.

– Työnantajat tykkäävät tradenomien osaamistasosta. Se ei ole pelkästään kirjaviisautta, vaan me osaamme myös tehdä ne asiat käytännössä.

Tulevaisuudessa Anssia kiehtoo työ myynnin ja markkinoinnin parissa. Hän ei toistaiseksi ole tehnyt koulutustaan vastaavaa työtä, mutta luottamushommia on kertynyt sitäkin enemmän. Hän on toiminut Tradenomiopiskelijaliiton puheenjohtajana, Oulun tradenomiopiskelijayhdistyksessä sekä Akavan opiskelijaliitossa.

– Sieltä on saanut paljon uusia kontakteja ja hyvin salakavalasti myös oppia ja käytänteitä omaan koulutusalaan liittyen. Halutessaan sen tietysti voisi laskea myös työkokemukseksi, koska melko lailla työstähän se käy, hän naurahtaa.
avain Avainsanat: liiketalous, tradenomiViimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook