Opiskelu

Viimeksi päivitetty 26.8.2014 klo 11:30

Molemminpuolista hyötyä

Teksti ja kuva: Anne Peltola

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat tekevät vuosittain satoja harjoittelu-, tuotekehitysprojekti- ja opinnäytetöitä yrityksille. Opiskelijoille työt ovat tilaisuus soveltaa opittua käytäntöön ja yrityksille mahdollisuus uusien toimintamallien, prosessien, työvälineiden tai tuotteiden kehittämiseen.

Oamkista tietotekniikan insinööriksi valmistunut Heikki Halmetoja suoritti opintoihinsa kuuluvan harjoittelun ja projektityön Elektrobit Oy:lle. Heikin mukaan työt sujuivat oikein mukavasti. – Yrityksessä oli selkeät prosessit, joiden puitteissa sain kuitenkin toimia hyvin vapaasti. En koskaan jäänyt ongelmien kanssa yksin, vaan sain aina apua ja rakentavaa kritiikkiä, Heikki muistelee.

Tällä hetkellä Heikki työskentelee Fantastec Oy:ssä peliohjelmoijana. Opiskelujensa aikana Heikki teki yritykselle opinnäytetyönsä, joka käsitteli Unity-pelinkehitysalustan kanssa yhteensopivia moninpelipalvelinohjelmistoja. Heikki otti itse yhteyttä yritykseen ja kysyi mahdollisuutta työn tekemiseen. Lopullinen aihe sovittiin yhteisissä tapaamisissa. – Aihe oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen, joten työn tekeminen tuntui mielekkäältä, Heikki kertoo. Alussa opinnäytetyön vaatimukset määriteltiin yhdessä työn ohjaajan kanssa, mutta myöhemmin Heikki sai työskennellä melko itsenäisesti. – Ohjaaja oli tavoitettavissa aina tarvittaessa. Kehittelimme yhdessä jotain ideoita työtä varten ja tarkistimme välillä, että etenen oikeaan suuntaan, Heikki kertoo työn tekemisestä.

Toimiva kommunikaatio on avain onnistumiseen.

Heikin mielestä yritysten kannattaa käyttää opiskelijoita, sillä näin ne pääsevät hyödyntämään opiskelijoiden uusia ideoita. – Valmistumassa olevat opiskelijat ovat innokkaita tekemään työtä ja oppimaan uutta. Opiskelijoiden tuoma uusi näkökulma voi auttaa yritystä kehittämään vakiintuneita toimintatapojaan ja tekniikoitaan paremmiksi, Heikki pohtii. Myös opiskelijoille yrityksissä työskentely on tärkeää. – Näin he pääsevät luomaan tärkeitä kontakteja ja tutustumaan paremmin yritysten kulttuuriin, Heikki jatkaa. Toimiva kommunikaatio on Heikin mielestä avain yrityksissä työskentelyn onnistumiseen: – Yhteisten pelisääntöjen ja sovittujen työtapojen noudattaminen on erittäin tärkeää, sillä asiat ovat harvoin niin yksinkertaisia, miltä ne ensi alkuun näyttävät. Suunnitteluvaiheeseen kannattaa panostaa, Heikki tähdentää.

Oletko kiinnostunut tekemään yhteistyötä Tekniikan alan opiskelijoidemme kanssa? Ota yhteyttä Pia Heikkinen, 040 141 5087, pia.heikkinen@oamk.fi.
Viimeisimmät artikkelit

Hae artikkeleista

  • | Osio

Oamk muualla

Facebook Facebook Facebook